VIL TRYGGE OSLO:  Byråsdleder Stian Berger Røsland (H) vil ha strengere straffer for å få bukt med problemene og har flere punkter på sin tiltaksplan for å forebygge og stanse overfallsvoldtektene i hovedstaden. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
VIL TRYGGE OSLO: Byråsdleder Stian Berger Røsland (H) vil ha strengere straffer for å få bukt med problemene og har flere punkter på sin tiltaksplan for å forebygge og stanse overfallsvoldtektene i hovedstaden. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Byrådsleder vil ha forvaring for overfallsvoldtekter

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo mener at forvaring bør være et straffealternativ allerede ved første gangs overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han mener dette må til som et ledd i å stanse de mange overfallsvoldtektene i hovedstaden.

Hittil i år er det anmeldt 39 overfallsvoldtekter i Oslo, mot 24 totalt i 2010. Bare fire personer er pågrepet og siktet.

Fersk statistikk viser i tillegg en dramatisk økning i antall anmeldte overfallsvoldtekter i hovedstaden.

Nå vil byrådslederen ha strengere lut for å få bukt med problemene og har flere punkter på sin tiltaksplan for å forebygge og stanse overfallsvoldtektene i hovedstaden, skriver Aftenposten.no.

å skjerpe straffenivået

– Enhver overfallsvoldtekt er dramatisk, men nå begynner det å bli et skremmende omfang i Oslo, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til Aftenposten.

– Jeg er overbevist om at vi trenger en betydelig skjerpelse av straffenivået. Det er bevist at faren for gjentakelse er stor.

Så når vi først får tak i dem som har forgrepet seg, må vi få dem bort fra gata. Forvaringsstraff er til for å beskytte samfunnet mot overgriperne. Så får domstolen avgjøre om det skal brukes i hvert enkelt tilfelle.

Men det bør være et alternativ, med en gang, mener Røsland.

Kortere ventetid på DNA-prøver

Han ønsker også å få ned ventetiden på analyse av DNA-prøver hos Rettsmedisinsk institutt og mener man må være villig til å bruke private laboratorium for å få ned ventetiden.

Røsland mener også at flere drosjer og bedre kollektivtransport sent på kvelden og natten kan være med på å gjøre byen tryggere, og sier at kommunen i tillegg allerede fra fredag vil sette inn kommunale vektere som vil patruljere de mest utsatte områdene.

Les også:

Etterlyser vitner til voldtekt i Oslo

Maskerte menn angrep kvinne på Grünerløkka

Seks og et halvt år for brutal voldtekt på Bislett

(©NTB)