usa-flom-F - Nordøstlige USA hardt rammet av flom

USAs president Barack Obama har erklært krisetilstand i delstaten New York etter at kraftig regnvær har ført til flom i store områder nordøst i landet. Opp mot fem personer har mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store nedbørsmengder torsdag og natt til fredag i de nordøstlige delene av USA har ført til kraftige oversvømmelser. Rundt 130.000 personer er beordret å evakuere fra hjemmene sine i Pennsylvania, New York og Maryland. Det nasjonale værsenteret har også sendt ut flomvarsel for New Jersey, Connecticut og Virginia.

Obamas formelle kriseerklæring for New York tillater føderale myndigheter å koordinere katastroferedningsarbeid for å kunne «redde liv og beskytte eiendom, helse og sikkerhet», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus natt til fredag amerikansk tid.

Opp mot fem personer har allerede mistet livet i hva Pennsylvanias kriseberedskapssjef betegner som «historisk eller nærhistorisk flom i mange områder av delstaten». Tre ubekreftede meldinger om dødsfall er meldt til Pennsylvanias myndigheter, mens to andre personer har mistet livet i Virginia. (©NTB)