ny1-valg-oslo-hagen-F - Hagen gir opp ordførerkampen i Oslo

Carl I. Hagen og Frp frykter at hans kandidatur kan få potensielle Frp-velgere til å stemme Høyre, og avblåser nå ordførerduellen med Fabian Stang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er fortsatt Frps ordførerkandidat, men jeg ønsker å understreke at min person overhodet ikke skal stå i veien for et godt og konstruktivt byrådssamarbeid mellom Frp og Høyre, sier Hagen til Aftenposten.

Meningsmålingene tyder på at Høyre vil gjøre et meget godt valg i hovedstaden, og hele 54 prosent av Oslo-velgerne vil ha Fabian Stang som ordfører, mens bare 3 prosent ønsker Hagen. Selv mange av Frps egne velgere vil heller ha Stang som ordfører enn Hagen.

–22. juli endret på alt. Jens Stoltenberg og Fabian Stang gjorde en stor innsats, og styrket slik begge sine partier. Særlig Fabian har gjort en god og samlende jobb i Oslo, skryter Hagen.

Frp frykter at potensielle Frp-velgere vil stemme Høyre for å sikre at Fabian Stang fortsetter som ordfører, og Hagen avviser ikke at en stemme på Frp nå kan sies å være en indirekte støtte til Stang som ordfører.

– For oss er politikkens innhold viktigere enn verv, sier Carl I. Hagen. (©NTB)