danm-valg-debatt-F - Kommentator: Løkke Rasmussen smal seier i valgduell

Den mye omtalte skattelekkasjen måtte vike for jevn og saklig debatt da Danmarks to statsministerkandidater braket sammen på danske TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld var det duket for valgduell i Danmark mellom Socialdemokratenes Helle Thorning-Schmidt og nåværende statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre.

Tidligere på dagen hadde statsministerens utfordrer allerede fått mye medieoppmerksomhet, etter at avisen B.T. trykket fortrolige detaljer om hennes skatteoppgjør. Skattelekkasjen ble derimot av begge deltakerne raskt avfeiet som unødvendig å ta opp i tv-debatten, og det ble en jevn og god debatt ifølge danske kommentatorer.

- Lars Løkke ble kveldens vinner, men det var et svært, svært tett løp. Det var en knallgod debatt, jeg synes de begge kjempet modig og at vi fikk vite mye, sa Engell etter debattens slutt.

Kommentatoren har selv vært redaktør i EkstraBladet, samt leder av Det Konservative Folkeparti, et av de nåværende regjeringspartiene. Han mener Løkke Rasmussen vant på tunge tema som økonomi og innvandring, mens Thorning-Schmidt gjorde det best på temaene helse og utdannelse. (©NTB)