ny1-usa-palestin-veto - Palestinerne til FN tross amerikansk veto

USA har besluttet å legge ned veto mot palestinernes forsøk på å bli anerkjent som en egen stat av FN. Men palestinerne nekter å gi seg og vil likevel bringe sin sak inn for FN den 19. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi går til Sikkerhetsrådet for å beskytte rettighetene til det palestinske folket og ideen om en tostatsløsning, sa Nabil Abu Rudeina, talsmann for president Mahmoud Abbas, torsdag kveld.

Han understreket at palestinerne ikke ønsker å skape problemer i sitt forhold til USA, men at FN-søknaden vil bli levert inn fordi palestinerne holder fast på forhandlinger basert på grensene fra 1967 og kravet om at byggingen av jødiske bosetninger på palestinsk jord må stanse.

Litt senere holdt Abbas en pressekonferanse i Ramallah på Vestbredden der han varslet at palestinerne vil levere sin søknad til FN 19. september.

- Det første vi vil gjøre når vi ankommer, er å gå til Ban Ki-moom (FNs generalsekretær) for å gi ham vår søknad, sa Abbas.

Talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Victoria Nuland, sa tidligere torsdag at USA vil si nei til det palestinske initiativet. (©NTB)