ny1-terror-kommisjon-sek-F - 22. juli-kommisjonen etablerer sekretariat

Et sekretariat på foreløpig sju personer skal bistå 22. juli-kommisjonen i granskingen av myndighetenes håndtering av terrorangrepene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

-22. juli-kommisjonen har etablert et sekretariat for å bistå kommisjonen i dens løpende arbeid. Kommisjonens mandat er omfattende, og det har vært viktig å raskest mulig etablere et sekretariat med den nødvendige kompetanse til å bistå kommisjonen i dets arbeid, sier sekretariatsleder Bjørn Otto Sverdrup.

I tillegg til Sverdrup vil følgende seks personer gå inn i sekretariatet: Historiker Olav Njølstad, professor ved Universitetet i Oslo og tidligere forskningsdirektør ved Nobelinstituttet, jurist Ida Skirstad Pollen, advokat hos Kommuneadvokaten i Oslo, jurist Åsne Julsrud, tingrettsdommer ved Drammen tingrett, jurist Walter Wangberg, tidligere førstestatsadvokat i Hordaland og konstituert lagdommer i Gulating, historiker Geir Ivar Tungesvik, underdirektør i Riksarkivet og med erfaring fra arkiv hos politiet, Justisdepartementet og flere andre etater, samt Unni Lundby Fossen, advokatsekretær ved advokatfirmaet Hjort.

Alle i sekretariatet har fått permisjon fra sine nåværende stillinger for å kunne jobbe med kommisjonens arbeid på fulltid. I tillegg vil sekretariatet styrkes med ytterligere noen personer i tiden som kommer, opplyser kommisjonen. (©NTB)