9/11-undersøkelse-F - Amerikanere mindre engstelige for terror

Amerikanernes frykt for et nytt terrorangrep avtar, ifølge en meningsmåling. Men de fleste newyorkere opplever at deres by er et hovedmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omkring 36 prosent amerikanere som Quinnipiac universitet intervjuet, var enten veldig bekymret eller noe bekymret for at det kommer et nytt terrorangrep mot USA de neste fem månedene.

Før tiårsdagen for angrepet 11. september tror imidlertid 58 prosent av innbyggerne i New York at et angrep som resulterer i et stort antall døde, enten er veldig sannsynlig eller noe sannsynlig.

- På tvers av landet har frykt for et nytt 11. september avtatt mye, sier Maurice Carroll, direktør for meningsmålinger ved det private universitetet i Connecticut. I en Quinnipiac-måling fra 2006 fryktet 62 prosent av alle amerikanere et nytt angrep.

Quinnipiacs funn er basert på en utspørring av registrerte velgere i New York og på landsbasis. Undersøkelsen ble gjort mellom 1. og 6. september og fra 16. til 27. august og oppgir en feilmargin på henholdsvis 2,7 og 1,9 prosentpoeng. (©NTB)