ny2-sarpsborg-voldtekt-F - Fire ukers varetekt for voldtekt i Sarpsborg

En 19 år gammel bosnisk statsborger er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha voldtatt ei 13 år gammel jente i Sarpsborg tirsdag. En 16-åring er også pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under fengslingsmøtet i Sarpsborg tingrett torsdag, ble 19-åringen ilagt brev- og besøkskontroll i de to første ukene.

Mannen er siktet etter voldtektsparagrafen og for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

19-åringen ble pågrepet onsdag klokka 14.45.

– Han er mistenkt for medvirkning til voldtekt. På grunn av hans unge alder vil vi fredag ta endelig stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Jeg ønsker ikke å gå inn på om han har bosnisk bakgrunn eller hvilken relasjon han har til 19-åringen, sier politiadvokat Dag-Fredrik Reymert i Østfold politidistrikt til NTB.

Bosnieren var i Norge for å besøke familie og venner, og snakker ikke norsk.

Voldtekten av jenta skal ha skjedd i en leilighet i Sarpsborg sentrum tirsdag kveld. Politiet ble gjort oppmerksom på saken onsdag.

Flere personer skal ha vært vitner til den angivelige voldtekten, og politiet utelukker ikke at flere personer kan bli pågrepet.

– Flere kan bli siktet for medvirkning til voldtekt. Dette er en svært alvorlig sak, sier politiførstebetjent Sigmund Andersen i Østfold politidistrikt.

– Hun er fra Østfold, og vi er i tett dialog med foreldrene, sier Andersen til Dagbladet.

Reymert sier at politiet nå arbeider intenst med å få oversikt over saken.

– Vi har avhørt flere som var til stede i leiligheten, men har foreløpig ikke oversikt over alle, sier politiadvokaten. (©NTB)