Leder for Stortingets kontrollkomité Terje Amundsen vil ikke vente et år til 22. juli kommisjonens rapport. (Foto: TV 2)
Leder for Stortingets kontrollkomité Terje Amundsen vil ikke vente et år til 22. juli kommisjonens rapport. (Foto: TV 2)

– Vil ikke vente på 22. juli-kommisjonen

Lederen for kontrollkomiteen på Stortinget, Anders Anundsen, vil ikke sitte som passiv tilskuer og vente på 22. juli-kommisjonens rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vet ikke når vi kan bli rammet av av terror igjen og vi må rette opp eventuelle feil i beredskapen så raskt som mulig.

Det mener lederen for kontrollkomiteen på Stortinget, Anders Anundsen.

Han er utålmodig og ikke vil vente et helt år på at 22. juli-kommisjonen blir ferdig med sitt arbeid.

– Å sitte som passive tilskuere i et år i påvente av den totale gjennomgangen mener jeg vil være på grensen til ansvarsløst, sier Anundsen.

LES OGSÅ: Terrorkommisjonen er habil

Han vil nå at Stortinget skal se på hendelsene og beredskapen den 22. juli, lenge før regjeringens kommisjon er ferdig med sitt arbeid.

– Dette er det største terroranslaget mot norske interesser siden andre verdenskrig og det vil være en helt umulig situasjon etter mitt syn om Stortingets normale kontrollfunksjon skulle være satt ut av spill mer eller mindre i ett år i påvente av en regjeringsoppnevnt granskningsrapport.

Amundsen og kontrollkomiteen vil trolig først stille en del spørsmål til justisministeren Knut Storberget, men utelukker ikke at det kan bli høring i Stortinget.

LES OGSÅ: Siv Jensen: Storberget må ta ansvaret for politihelikopteret

– Vi vet ikke om vi kan bli utsatt for dette på nytt. Det kan jo være at vi blir utsatt for et nytt anslag om tre eller fire måneder, og da kan ikke Stortingets kontrollfunksjon ikke ha bidratt til å ha funnet eventuelle feil og mangler som burde vært rette opp.