ny3-tog-stengt-F - Østfoldbanen åpner tidligst søndag

Østfoldbanens østre linje mellom Askim og Mysen blir tidligst åpnet søndag etter at den ble stengt på grunn av ras natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beslutningen ble tatt etter at mannskaper fra Jernbaneverket sammen med geologer var på befaring på rasstedet torsdag.

Pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket opplyser at strekningen mellom Askim og Mysen natt til torsdag ble rammet av et ras som følge av masseutglidning ved sporet på grunn av nedbør. Raset er ikke stort i omfang, men det er vann under og på siden av sporet.

Det er alternativ transport for de reisende på strekningen inntil den åpnes igjen.

Også veitrafikken i Østfold ble berørt av ras som følge av nedbør. E6 ved Eidettunnelen mellom Sarpsborg og Moss ble torsdag stengt i retning Moss i ett felt på grunn av jordras. I tillegg ble E18 mellom Ørje og Ramstadkrysset ved Mysen stengt natt til torsdag på grunn av oversvømmelse. Reparasjonsarbeidet var torsdag i gang, og Statens vegvesen regner med at E18 åpner igjen fredag morgen.

Torsdag morgen åpnet dessuten to andre togstrekninger som mandag ble stengt på grunn av flom og avsporing. Det gjelder Dovrebanen på strekningen mellom Eidsvoll og Stange og Rørosbanen på strekningen Koppang-Hamar. (©NTB)