GIR PENGER: I forslaget til statsbudsjett for neste år vil regjeringen øke grunnstøtten til miljøbevegelsen med tre millioner til 49,5 millioner kroner. Miljøverndepartementet har også besluttet å legge om tilskuddsordningen for å gjøre den mer oversiktlig og forutsigbar.  (Foto: Scanpix)
GIR PENGER: I forslaget til statsbudsjett for neste år vil regjeringen øke grunnstøtten til miljøbevegelsen med tre millioner til 49,5 millioner kroner. Miljøverndepartementet har også besluttet å legge om tilskuddsordningen for å gjøre den mer oversiktlig og forutsigbar. (Foto: Scanpix)

Solheim gir nye millioner til miljøbevegelsen

Miljøbevegelsen fikk refs av olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp). Nå plastres sårene med nye millioner over neste års statsbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avsender er mannen som framstår som Borten Moes fremste antagonist i regjeringen, miljøvernminister Erik Solheim (SV).

– Denne saken har ikke noe med Ola å gjøre. Dette hadde vi planlagt lenge før han begynte valgkampen sin, sier Solheim til NTB.

I forslaget til statsbudsjett for neste år vil regjeringen øke grunnstøtten til miljøbevegelsen med tre millioner til 49,5 millioner kroner. Miljøverndepartementet har også besluttet å legge om tilskuddsordningen for å gjøre den mer oversiktlig og forutsigbar.

Les også: Borten Moe nekter å be om unnskyldning

– Omleggingen er i tråd med hva Stortinget har bedt om og innebærer at organisasjonene som har mange medlemmer og høy aktivitet blir premiert. I tillegg gis det støtte til gode enkeltprosjekter, sier Solheim.

Les også: Oljeministeren til kamp mot miljøbevegelsen