ARRESTERT: Demonstranter iført bunad ble arrestert etter å ha hindret byggingen av nye kraftmaster i Hardanger. (Foto: Pål Schaathun / TV 2)
ARRESTERT: Demonstranter iført bunad ble arrestert etter å ha hindret byggingen av nye kraftmaster i Hardanger. (Foto: Pål Schaathun / TV 2)

Hardanger-aksjonist reddet av TV 2-telefon

Var i telefonen da aksjonistene fikk pålegg av politiet om å fjerne seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiltalen mot nestleder i Hardangeraksjonen, Anita Aalvik, ble onsdag frafalt i Nordhordland tingrett. Hun måtte møte i retten etter at hun tidligere i sommer ble pågrepet for å ha aksjonert mot kraftlinjeutbyggingen i Hardanger.

Gikk bort for å få dekning

Bakgrunnen for at tiltalen ble frafalt var at Aalvik hadde en avtale om å ringe TV 2 dagen hun ble pågrepet. På tidspunktet da politiet ga aksjonistene pålegg om å fjerne seg hadde Aalvik gått bort for å få bedre dekning slik at hun kunne ta telefonsamtalen.

Dermed kunne ikke lensmann i Voss, Edvin Kaldestad, svare på om Aalvik hadde vært til stede da politiets pålegg ble gitt. Aktor Marita Mellingen frafalt så tiltalen på bevisets stilling, skriver Bergens Tidende.

– Fikk ikke pålegget

– Jeg hadde ikke trodd dette ble utfallet da jeg kom hit i dag, men jeg var under ed og måtte opplyse om at jeg ikke hadde fått pålegget, sier Hardanger-aksjonisten til avisen.

Aalvik sier videre at hun ikke hadde fjernet seg selv om hun hadde fått med seg pålegget.

Kampen mot Hardangermastene er blitt straffesak etter at aksjonister tirsdag måtte møte i retten for å ha hindret byggearbeidet.

Les også: Synnøve vil gå i fengsel

– Vi mener at vedtaket om bygging av kraftlinjen er fattet på feil grunnlag og at vi er med på å hindre ulovlig aktivitet, uttalte Aalvik til tv2.no i slutten av forrige måned.

Det har ikke lykkes TV 2 å komme i kontakt med Aalvik onsdag.