norskfilm-eu - EU-tilskudd til ti norske filmer

EUs medieprogram har tildelt sju norske produksjonsselskap tre millioner kroner for å utvikle ti kino- og fjernsynsfilmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Særlig norske dokumentarfilmer markerte seg i denne runden. Til sammen åtte norske dokumentarprosjekter fikk støtte. I tillegg fikk en animert dokumentarfilm og en spillefilm tilskudd til å utvikles videre for det europeiske markedet.

Mediaoperatørene ble tildelt EU-støtte til dokumentarfilmen «Flink pike», Manifestofilm til «Dødsårsak: ukjent», Pang produksjoner til «Nert», Dalchows verden til «Den nakne drømmen», Bivrost Film & TV til den animerte dokumentaren «My favorite war» og Fantefilm til spillefilmen «Ragnarok».

I tillegg ble produksjonsselskapet Mediamente tildelt utviklingstilskudd til fire dokumentarfilmer, hvorav en animert dokumentar. De fire er «Familiemannen», «Å vende tilbake», «Mellom murene» og «Gressenkene», alle i samproduksjon med Sant&Usant.

Mens en av fire søknader til enkeltprosjekter i MEDIA fikk støtte i denne runden, ble samtlige av de norske enkeltsøknadene tildelt EU-midler.

- En suksessrate på 100 prosent for enkeltsøknader er et oppsiktsvekkende godt resultat for Norge. Det er en stor anerkjennelse både til norske produksjonsselskap og til deres planlagte filmprosjekter når de klarer å hevde seg så bra på den europeiske arenaen, sier Sidsel Hellebø-Hansson som leder MEDIA Desk Norge. (©NTB)