Saab 99
Saab 99

- Over og ut for Saab

Les hva Brooms-bilekspert mener om Saab-framtiden:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Jeg er en stor fan av Saab-biler og har selv en 9-3. Hvilken Saab modell er din favoritt – og har du hatt Saab noen gang selv? Tror du Saab kommer til å gå konkurs nå?

Benny svarer:

Hallo Saab-fan.

Her var det mange spørsmål på en gang. Men vi begynner på begynnelsen.

Min ganske klare Saab-favoritt er Saab 99 Turbo som kom i 1978. Her du en slik en til salgs så er det bare å ringe meg – så blir jeg Saab-eier for første gang!

Saab er i seriøs trøbbel om dagen, det er dessverre ikke til å komme i fra. Saab har søkt retten om restrukturering av gjelda og beskyttelse mot sine kreditorer. Grunnen er å sikre kortsiktig stabilitet – det trengs. Og samtidig åpne for ytterligere finansiering. De gjorde det samme i 2009 – og skuta holdt seg flytende en stund til.

Produksjonen har stått mer eller mindre stille siden april på grunn av delemangel, som ble stanset på grunn av manglende betaling. Speditørene fikk heller ikke betaling.

I tillegg har fagbevegelsen truet med å begjære Saab konkurs etter at selskapet ikke har greid å betale de ansatte lønn. Aksjekursen på selskapet har falt med 80% hittil i år.

Det ser med andre ord alt annet enn lyst ut for Saab. Og – JA, jeg tror dessverre at det kun er et spørsmål om tid før kroken settes på Saab-døra for godt... Men jeg håper at jeg tar feil!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Vår test av nye Saab 9-5 her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: