ny2-frp-verdiskapning-F - Frp vil at Norge skal gjøre mer av det samme

Olje, skipsfart, industri, havbruk og fiske. Det er hva Fremskrittspartiet vil at Norge skal leve av i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi skal leve av det vi kan best. Morgendagens arbeidsplasser vokser ut av det vi er best til i dag, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB. I en egen verdiskapningspakke gir Fremskrittspartiet sitt svar på hvordan norsk næringsliv skal videreutvikles. I stedet for å lete etter nye næringer som skal gi inntekter når oljen tar slutt, vil Frp satse videre der Norge allerede ligger langt framme.

– Morgendagens arbeidsplasser handler om å videreutvikle og tenke nytt innen det vi kan best. Det er viktig at vi sørger for et mangfold av næringer som kan vokse i Norge og med et internasjonalt perspektiv. Dette vil inkludere olje- og gassnæringen i mange år fortsatt, sier Jensen.

I forrige uke la statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Trond Giske fram Arbeiderpartiets nye plan for næringsutvikling på Vestlandet. Ap-toppene lovet 40.000 nye arbeidsplasser innen 2016 og slo fast at de fire vestlandsfylkene skal bli ledende innen miljøteknologi, sjømat og reiseliv. Jensen mener Arbeiderpartiets plan er lite konkret.

Ifølge Frp-lederen vil Norge kunne sakke akterut på grunn av manglende tilrettelegging for vekst og gode rammebetingelser i næringslivet.

– Inntektene fra oljenæringen har gjort mange politikere late. De gidder ikke sette seg inn i næringslivets utfordringer og føler de har så mye melk at de kan skyte kua, sier hun. (©NTB)