Forsvaret økte administrasjonen

Stikk i strid med regjeringens beslutning har Forsvaret økt Heimevernsstaben fra 30 til 43 personer etter at de la ned spesialavdelingen HV-016.Nedleggingen av eliteavdelingen HV-016 var svært omstridt, og en av begrunnelsene til forsvarssjef Harald Sunde var at man ville frigjøre 20 millioner kroner som Heimevernet kunne bruke til å trene vanlige HV-soldater. Nå viser det seg altså at man istedenfor har økt administrasjonen, noe stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen Søreide (H), leder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, vil ha et svar på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret ble i juli i fjor gitt i oppdrag å flytte Heimevernets stab fra Oslo til Terningmoen leir i Elverum. Flyttingen skulle skje uten økning i årsverk, verken i HV-staben eller i støttefunksjonene på Terningmoen, skriver Dagsavisen.

I et brev som Forsvarsdepartementet sendte til forsvarsstaben i mai år går det imidlertid fram at staben er øke med nærmere 50 prosent, fra 30 til 43 personer. I brevet stiller departementet spørsmål om hvor økningen i stillingsrammen til HV-staben er hentet fra, og spør om eventuelle merkostnader i drift som følge av økningen.

Nedleggingen av eliteavdelingen HV-016 var svært omstridt, og en av begrunnelsene til forsvarssjef Harald Sunde var at man ville frigjøre 20 millioner kroner som Heimevernet kunne bruke til å trene vanlige HV-soldater.

Nå viser det seg altså at man istedenfor har økt administrasjonen, noe stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen Søreide (H), leder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, vil ha et svar på.

– Vi vil vite hvordan dette slår ut på Heimevernets budsjett til trening, øving og utstyr, sier hun.

Verken forsvarsminister Grete Faremo (Ap) eller forsvarsledelsen har villet stille til intervju for å kommentere opplysningene, skriver Dagsavisen. (©NTB)