lara rashid (Foto: TV 2)
lara rashid (Foto: TV 2)

Banos søster overtar som AUF-leder

Lederen for Nesodden AUF ble drept på Utøya. Lillesøsteren på 16 år overlevde massakren. I kveld overtok hun ledervervet etter sin drepte søster.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 møtte Bano Rashid bare timer før hun ble drept på Utøya. Hun ble symbolet på ofrene som var glade, entusiastiske og engasjerte ungdommer.

Da hun ble begravet i Nesodden kirke en uke etter gikk presten og imamen side om side til gravplassen, et sterkt symbol på samholdet etter terroren 22. juli.

Hardt rammet

Nesodden AUF ble hardt rammet på Utøya. For også nestlederen, Diderik Aamodt Olsen, var en av ofrene. Det var derfor en spesiell situasjon da Banos søster Lara ble valgt til ny leder i AUF på Nesodden. I sin takketale etter at hun ble valgt, takket hun for tilliten.

– Men det er også rart å stå her, rart og veldig tøft å se at Bano og Diderik ikke er her, sa hun til de over 30 AUF'erne som deltok på møtet.

For Lara var også på Utøya, der hun bodde i telt sammen med Bano. Til TV 2 Nyhetene sier hun at hun er veldig inspirert av sin to år eldre søster.

Drømmene lever

– Bano inspirerte meg veldig. Og selv om hun er borte betyr det ikke at drømmene er borte. Drømmene lever fortsatt og nå er det vår oppgave å ta med drømmene videre og sørge for at de blir realiteter,s ier hun til TV 2.

Og Lara innrømmer at tiden etterpå har vært hard å komme gjennom. Hun tenker på det som skjeddde hele tiden.

– Det er tøft, vanskelig og rett og slett trist. Men på den annen side er det fint, for det er litt som om hun fortsatt lever når jeg fortsetter hennes arbeid, sier hun.

Ordførerkandidatens støtte

Og Lara får solid støtte hos sine politiske venner på Nesodden. Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Nina Sandberg var til stede på AUF-møtet. Hun legger vekt på at Lara er en sterk person.

– For oss er det fint å se at hun reiser seg opp og viderefører arven etter søsteren, men vi er veldig klar på at Lara er seg selv, sier Sandberg.