TAR IKKE SORGENE PÅ FORSKUDD: Tross i elendige meningsmålinger for Arbeiderpartiordfører Sonja Edvardsen i Eid, vil hun helst vente til etter valget for å snakke om resultatet.  (Foto: Per Chr. Dyrø/TV 2)
TAR IKKE SORGENE PÅ FORSKUDD: Tross i elendige meningsmålinger for Arbeiderpartiordfører Sonja Edvardsen i Eid, vil hun helst vente til etter valget for å snakke om resultatet. (Foto: Per Chr. Dyrø/TV 2)

I denne kommunen stikker åtte av ti fra Ap

I Eid i Sogn og Fjordane er striden om lokalsykehus og nedlegging av fødetilbud blitt en hodepine for Arbeiderpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Arbeiderpartiet ser ut til å gjøre et brakvalg i flere av landets kommuner, skaper striden om lokalsykehus og nedlegging av fødetilbud blitt trøbbel for Arbeiderpartiet i Eid.

Nesten av åtte av ti velgere flykter fra partiet, viser en måling gjort av lokalavisen Fjordabladet.

– Dette finner vi oss ikke i

Mette Torheim er en av de som har forlatt partiet.

– Ja, det har jeg. Rett og slett for å markere at dette finner vi oss ikke i, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Ordfører fra Arbeiderpartiet vil ikke ta sorgene på forskudd.

– Dette får valget 12. september avgjøre. Vi tar valgresultatet derfra, sier ordfører Sonja Edvardsen (Ap) i Eid kommune.

Mener det blir en katastrofe

I 2007 var Ap i Eid valgvinnere med 26,5 prosent oppslutning. Nå viser den ferske målingen at bare 6,2 prosent av innbyggerene vil gi sin stemme til Arbeiderpartiet.

– Det blir en katastrofe. Det blir helt forferdelig, og det må jeg være helt ærlig på. Jeg tror også det vil være uheldig for kommunen hvis ikke Ap er sterkt representert i komunestyret, sier ordfører Edvardsen.

Venstrevind

Det er partiet Venstre som nå virkelig er i vinden i Eid. Samme måling viser en oppslutning på historiske 41, 4 prosent for ordførerkandidat Alfred Bjørlo.

– Det er en helt fantastisk tillitserklæring til venstre også, og et utrolig utgangspunkt før siste uken. Men igjen, det er valget som teller, meningsmålingene betyr ikke så mye når alt kommer til alt, sier Bjørlo.

Ordfører Sonja Edvardsen føler hun er straffet av vedtak fattet av regjeringen.

– Ja, det er vedtak som er fattet av regjeringen og det er jeg veldig uenig i. Likevel er det vedtak gjort sentralt som går ut over meg som ordførerkandidat og partiets representant i kommunen, sier hun til TV 2.