Regjeringen vil ikke framskynde byggingen av et fullrenseanlegg for CO2 på Mongstad, slår olje  og energiminister Ola Borten Moe (Sp) fast. (Foto: Håkon Mosvold Larsen)
Regjeringen vil ikke framskynde byggingen av et fullrenseanlegg for CO2 på Mongstad, slår olje og energiminister Ola Borten Moe (Sp) fast. (Foto: Håkon Mosvold Larsen)

Borten Moe avviser Mongstad-framskynding

– Vi følger de planene som er satt i gang, sier olje- og energiministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen vil ikke framskynde byggingen av et fullrenseanlegg for CO2 på Mongstad, slår olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) fast.

Forrige uke ble det klart at nye forskningsresultater viser at det er svært liten grunn til å bekymre seg for helseskadelige utslipp fra aminbasert CO2-fangst.

– Følger planene

Dette endrer ikke innstillingen til regjeringen.

– Vi følger de planene som er satt i gang. Vi har satt i gang med et omfattende løp med testing av nye teknologier. Det er viktig å fortsette med det, sier Borten Moe til Stavanger Aftenblad.

I mars i år utsatte Statoil fullskala CO2-rensing på Mongstad i to år på grunn av bekymring for utslipp av stoffene nitraminer.

Utslipp oppstår ved bruk av aminer for å fjerne CO2 fra røykgass.

Lei Borten Moe

– Jeg begynner å bli litt lei hans mange soloutspill. Det han sier om Mongstad får stå for hans egen regning, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV) til NTB. Han understreker at regjeringens ambisjoner om å få fortgang i fullrenseanlegget på Mongstad står ved lag.

– Regjeringen er enig om at vi skal vurdere om ny informasjon gir grunnlag for en raskere framdrift i prosessen. Den vurderingen vil bli tatt i løpet av de nærmeste ukene, sier Solheim.

Det var i et intervju med Stavanger Aftenblad mandag at Ola Borten Moe slo fast at det er uaktuelt å framskynde byggingen av renseanlegget.

– Vi følger de planene som er satt i gang. Vi har satt i gang med et omfattende løp med testing av nye teknologier. Det er viktig å fortsette med det, sa Sp-statsråden.

(©NTB)