ny1-elgangrep-akershus-F - Elg angrep kvinne i motbakkeløp

En 39 år gammel kvinne ble fraktet til sykehus i helikopter etter å ha blitt angrepet av en elg under et motbakkeløp i Hakadal i Nittedal kommune mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hun hadde et stort kutt på høyre lår, og hun var ved bevissthet hele tiden. Hun var egentlig i godt humør, men virket som hun hadde smerter i beinet, sier fotograf Knut Håvard Solberg til NTB. Han var ute på jobb for lokalavisen Varingen og tok bilder av motbakkeløpet Varingskollen Opp da angrepet skjedde.

Elgen hadde ifølge ham vært i nærheten av løpet i rundt én time før den gikk til angrep på kvinnen. Angrepet skjedde like etter klokken 19, og allerede klokken 18 hadde Solberg møtt på elgen.

- Midt i løypa møtte vi da på denne elgen mens vi var på vei oppover. Elgen var helt rolig, vi kunne nesten ha klappet den. Så gikk vi 100-150 meter oppover, og den fulgte etter oss, sier han.

- Så sto den der i kanskje fire minutter og bare spiste og så på, og plutselig hadde den kommet seg inn i løypa og skadet en deltaker. Det var små barn i området, og kvinnen skal ha prøvd å jage bort elgen. Men hun har trolig sklidd, og mens hun lå nede ble hun skadd av elgen, sier fotografen. (©NTB)