Illustrasjonsbilde, BMW 850 Alpina
Illustrasjonsbilde, BMW 850 Alpina

BMW 850: Er dette en potensiell tapsbombe?

Etter et år med fornuftig familiebil kjennes coupesuget.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny,

Etter 1 år med en komfortabel og fornuftig familiebil leter jeg etter en herlig og leken coupe. Snublet over BMW sin 850i-serie og på papiret så ser dette ut som en herlig sak (5,0L, 300hk). Fornuftig som jeg er så er jeg litt reservert for å kjøpe en nesten 20 år gammel supercoupe. De fleste på Finn har gått mellom 100 k og 200 k km. Er dette et godt kjøp eller potensiell kostnadsbombe?

Benny svarer:

Heisann.

BMW 8-serie (eller E31 på internspråket) er på mange måter en litt glemt bil, men jeg er overbevist om at den er på vei inn i klassikernes rekker ganske så snart. Bare drøyt 30 000 biler ble produsert de ti årene bilen ble laget – mellom 1990 og 1999.

Jeg må innrømme at jeg tidligere har slitt bitte litt med å like 8-eren. Jeg har på mange måter mer sansen for 6-serien (E24) – som er noe av det vakreste jeg vet om. Men imaget er i ferd med å snu. Før var det litt slik at du burde være enten storbonde eller gatekjøkkeneier for å ha en slik bil. Det gjelder ikke lengre.

Det høres kanskje litt rart ut, men jeg føler at biler med V8 (840) gir hakket vassere kjøreopplevelse – er mer sportsbil - enn 850 med V12. Som boulevard-cruiser derimot er 850-en overlegen. 850-en er også den som bruker minst bensin.

Ja – slike biler kan fort bli dyre å eie. Her gjelder det som aldri før å sjekke NØYE historikk etc. FØR man handler. Prat med folk som har slik bil (f.eks i BMW-klubben) og sett deg nøye inn i hva dette er og potensielle feilkilder før du kjøper. Må du sette den på verksted for hver minste ting kan det fort bli dyrt – i alle fall med en litt ”lurvete” bil.

Finner du et skikkelig bra eksemplar så er jeg ikke redd for å anbefale kjøp. Dette kommer til å bli en klassiker som vil gi deg mange hyggelige bilopplevelser.

Lykke til!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: BMW M3 - Det ble ikke tøffere enn dette

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: