ny2-follo-arrest-kritisk-F - Kritisk, men stabilt for mann i Follo-arresten

Tilstanden er kritisk, men stabil for en 41 år gammel mann som søndag kveld ble satt i politiarrest i Follo politidistrikt i forbindelse med en narkotikasak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet av politiet i Drøbak klokken 22 søndag kveld. Ifølge Østlandets Blad var det tre menn til stede i leiligheten. Politiet fant narkotika og fremstilte 41-åringer for lege. Legen vurderte ham som helsemessig skikket til å sitte i politiarrest.

– Den pågrepne ble innsatt i arrest cirka klokken 1. Politiet besluttet å skjerpe inspeksjonene, og det ble utført jevnlige tilsyn og kontroller, opplyser Olav Unnestad, leder for felles operativ enhet i Follo politidistrikt.

Normalt blir inspeksjoner foretatt hver tredje time. Men i dette tilfellet ble inspeksjonene gjort minimum hvert 30. minutt med bruk av kameraovervåking og sjekk av åndedrett, opplyser politiet.

To timer senere ble mannen funnet uten pust og puls. Det ble umiddelbart iverksatt gjenopplivning i påvente av ambulanse. Mannen hadde puls, men fortsatt ikke pust da han ble sendt til Ahus. Sykehuset opplyste mandag ettermiddag at tilstanden hans er kritisk, men stabil. Mannen er innlagt på intensivavdelingen.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig orientert om hendelsen. (©NTB)