ny1-tog-beredskap-F - Flere togstrekninger kan bli stengt

Jernbaneverket følger ekstra nøye med på toglinjene på Sør- og Østlandet som følge av det kraftige regnværet. I øyeblikket er Rørosbanen og Dovrebanen stengt. Flere togstrekninger kan følge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har innført grønn og gul beredskap på Sør- og Østlandet, sier pressevakt Dag Svinsås i Jernbaneverket til NTB.

Grønn beredskap innebærer økt aktsomhet og informasjonsinnhenting blant annet fra togledere. Gul beredskap betyr at toglinjene inspiseres gjennom såkalte visitasjoner og er siste nivå før rød beredskap – da togstrekningen stenges for trafikk.

– I øyeblikket har vi gul beredskap på strekningen Trolldalen-Flå, sier Svinsås. Han forsikrer at Jernbaneverket holder spesielt utsatte partier under ekstra oppsikt.

– Vi har de siste par-tre uke stoppet trafikken på flere togstrekninger på grunn av usikre forhold, sier han.

Svinsås vil ikke kommentere årsaken til avsporingen på Rørosbanen mellom Koppang og Rena i Hedmark mandag morgen, men viser til at ulykken skal etterforskes av havarikommisjonen og politiet. Han vil heller ikke svare på om Jernbaneverket burde ha stoppet trafikken på denne strekningen før ulykken skjedde. Åtte personer ble skadd i ulykken – ingen livstruende.

Klokken 7.50 mandag ble også Dovrebanen stengt som følge av ras mellom Espa og Strandlykkja i Hedmark. Et par timer tidligere ble strekningen mellom Strandlykkja og Morskogen lenger sør åpnet etter å ha vært stengt siden søndag kveld, også på grunn av ras. (©NTB)