ny3-oslo-rett-bolivia-F - Retten satt i Bolivia-saken

Mandag formiddag ble Oslo tingrett satt for behandling av den norske delen av den såkalte Bolivia-saken. En av de tre kvinnene som ble pågrepet i Bolivia i 2008, sitter på tiltalebenken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg er fire andre personer tiltalt for heleri, hvitvasking og for å ha planlagt et forsøk på å smugle over 22 kilo kokain fra det søramerikanske landet. Narkotikaen var skjult i flere sportsbager da tre norske kvinner i alderen 17 til 21 år ble pågrepet på den internasjonale flyplassen i Cochabamba.

En av dem som må møte for Oslo tingrett, er en nå 21 år gammel kvinne som rømte fra Bolivia i fjor. Kvinnen virket rolig da hun ankom retten sammen med sin forsvarer Carl Bore.

Hun endret navn og fikk utstedt nødpass mens hun ventet på rettssaken i Bolivia. Hun har hele tiden hevdet sin uskyld, noe Bore gjentok overfor NTB i forbindelse med at saken nå kommer opp for retten i Norge.

- Hun er rett og slett ført bak lyset. De øvrige som er tiltalt er ukjente personer for henne. De kjenner ikke hverandre, sier Bore. De fire øvrige tiltalte, tre menn og en kvinne, er alle i 20-årene.

De to andre kvinnene som ble pågrepet i Bolivia da smuglingsforsøket ble avslørt, er dømt til ti år og åtte måneders fengsel i Bolivia. Nylig rømte 21 gamle Stina Brendemo Hagen til Brasil mens hun var ute av fengsel mot kausjon. Det er ukjent hvor hun befinner seg i dag. Madelaine Rodriguez soner fortsatt straffen sin i San Sebastian-fengselet i Cochabamba. (©NTB)