TO GANGER: På vel en time har det vært to kjedekollisjoner på samme sted på E18.  (Foto: KIM VAN DER LINDEN/ Budstikka)
TO GANGER: På vel en time har det vært to kjedekollisjoner på samme sted på E18. (Foto: KIM VAN DER LINDEN/ Budstikka)

To kjedekollisjoner på samme sted på E18

Til sammen elleve personer er sendt til legevakt etter to kjedekollisjoner med en times mellomrom på samme sted ved Høvik i Bærum søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På E18 før avkjørselen til Høvik kjørte fem biler i hverandre klokken 20.35. Ikke før var veibanen ryddet før det samme skjedd igjen. Denne gang var fire biler involvert.

– Akkurat det samme skjedde, samme sted og samme type ulykke, denne gangen klokken 21.38, sier operasjonsleder Linda Grandalen ved Asker og Bærum politidistrikt til tv2.no.

– Det skjedde en påkjørsel bakfra. En bil bråstoppet og tre biler krasjet bak denne. Fire biler var involvert, sier Grandalen.

– Tre personer er sent til sykehus. De har smerter i nakke og rygg, sier Grandalen.

Våt og glatt veibane

– Veien er glatt vei på grunn av regn. Folk fra veitrafikksentralen er nå på vei for å skilte slik at farten settes ned her, sier Grandalen.

GLATT VEIBANE: Årsaken til kollisjonene skal være glatt veibane på grunn av mye vann.  (Foto: KIM VAN DER LINDEN/ Budstikka)
GLATT VEIBANE: Årsaken til kollisjonene skal være glatt veibane på grunn av mye vann. (Foto: KIM VAN DER LINDEN/ Budstikka)

Åtte til legevakt

I den første kjedekollisjonen var fem biler involvert.

– Det var tett trafikk, ulykken skjedde 20.35 ved Høvik. En bil har stoppet for tett trafikk, og de fire etterfølgende bilene klarte ikke å stoppe, sa operasjonsleder Jørgen Jacobsen, ved Asker og Bærum politidistrikt til tv2.no tidligere i kveld.

– Åtte personer er sendt til Bærum legevakt, og en person er kjørt til Oslo legevakt. Ingen er alvorlig skadet, sa Jacobsen.

Veibanen er nå for andre gang i kveld åpnet igjen, og trafikken går som normalt.