Den amerikanske kjeltringen fikk aldri kjørt mer enn 1.113 miles med sin 2003 Ferrari Enzo. Kanskje er den en av verdens minst kjørte Enzoer. (Foto: Manheim Auctions Government Services)
Den amerikanske kjeltringen fikk aldri kjørt mer enn 1.113 miles med sin 2003 Ferrari Enzo. Kanskje er den en av verdens minst kjørte Enzoer. (Foto: Manheim Auctions Government Services)

– Jeg kan ikke betale barnebidrag for jeg må reparere Ferrarien

Unnskyldningene er mange blant pappaer i Storbritannia. Nå er de verste offentliggjort av myndighetene, til spott og spe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sitatet om Ferrarien stammer fra en profesjonell fotballspiller som tjener 35.000 kroner i uken, ifølge Daily Mail.

Offentliggjorde liste

Den ikke navngitte fotballspillerens unnskyldning dukket opp på en liste over uansvarlige fedres mange forklaringer når britiske myndigheter etterspør ubetalte barnebidrag. For å rette oppmerksomheten mot problemet, har myndighetene offentliggjort listen i media.

En annen uansvarlig far hevdet han ikke kunne betale fordi «strutsen hans måtte til dyrlegen», mens en annen mente han nå hadde betalt nok fordi «han hadde allerede kjøpt en pose med smågodt til barnet denne uken».

– Jeg er ikke lenger en mann

Andre utrolige unnskyldninger innbefatter en mann som hadde finansiert ekskjærestens brystoperasjon og nektet å betale mer til henne ettersom hennes nye kjæreste var den som fikk nyte godt av hennes nye bryster.

Av mer tradisjonelle unnskyldninger er fedrene som hevder de har mistet dokumenter som lønnsslippen eller regningen fra barnebidragsinnkreverne.

Men man finner også dem som virkelig skiller seg ut. En far hadde nettopp gjennomgått en kjønnsoperasjon og syntes han skulle slippe barnebidrag «fordi han ikke lenger var mann». En annen mann trodde han skulle slippe unna ved å lyve på seg at han var under et vitnebeskyttelsesprogram, mens en tredje påsto at han umulig kunne være barnets far ettersom «barnemoren var altfor stygg».

Betalte etter 16 år

Fedre som forsøker å snike seg unna ansvar kommer fra alle samfunnslag. I Nord-England skyldte en velstående mann barnebidrag for 16 år. Han betalte først da myndighetene truet med å ta huset hans.

Men langt de fleste britiske menn betaler bidrag til barna sine uten problemer.

– De fleste foreldre gjør det som er rett for barna sine. Men som disse latterlige unnskyldningene viser er det fortsatt en hard kjerne som nekter å betale det de skylder, sier arbeids- og pensjonsminister Maria Miller til Daily Mail.