Nye og brukte Porsche er det nok mange som drømmer om å selge (Foto: Autotuning)
Nye og brukte Porsche er det nok mange som drømmer om å selge (Foto: Autotuning)

Tre bilentusiaster åpner drømmebutikken

Dette blir Norges største Porsche-senter

Etter en byggetid på åtte måneder og med en prislapp på godt over 30 millioner kroner står det endelig der. Det nye, gigantiske Porsche-senteret i Son med en grunnflate på nesten 400 kvadratmeter.

- Selve bygget er moderne med effektive og miljøvennlige alternativer for oppvarming og kjøling. Det vil holde driftskostnadene nede. Det forteller daglig leder Espen Olsen.

Tre butikker blir til en

Espen Olsen, daglig leder i Autotuning (Foto: Autotuning)
Espen Olsen, daglig leder i Autotuning (Foto: Autotuning)

Sammen med seg på laget har han Egil Haugen som besitter unik kompetanse etter å ha drevet Porsche-butikken Autoni i en årrekke. Jan Henry Løken er en annen kjent ringrev i Porsche-faget og er kanskje den i Norge som innehar størst kompetanse på den tekniske biten. Han har drevet for seg selv en årrekke.

Sammen har disse entusiastene nå oppfylt en gammel drøm i det nye senteret og samler også i tillegg mye erfaring under ett og samme tak – noe som skal komme kundene til gode.

- 1. April undertegnet vi også en forhandleravtale med den Norske importøren Autozentrum Sport as. Dermed kan vi nå selge helt nye biler, forteller Olsen videre.

Avslørt: Slik blir ny Porsche 991

Nybil salg

Butikken har plass til ca 50 biler i innendørs utstilling. Verkstedet har ni arbeidsplasser, eget løp for EU-kontroll og firehjulskontroll, samt diagnosehall og så klart en bilpleieavdeling. I tillegg kan de ta i mot hundre biler for vinterlagring.

Fra den nye salgsavdelingen.  (Foto: Autotuning)
Fra den nye salgsavdelingen. (Foto: Autotuning)

- Det finnes omkring 6000 Porscher i Norge. ”Gamle” Autotuning betjenete over halvparten av disse. Kundene våre er krevende entusiaster som ønsker kun det aller beste for bilene sine. Med større og mer egnede lokaler har vi nå mulighet til å øke kapasiteten ytterligere, forklarer Olsen.

80 % triller fortsatt rundt

- De første Porschene kom i 1948. Så mange som 80 prosent av disse kjører fremdeles rundt på veiene. Det sier ikke så rent lite om kvaliteten, smiler Olsen.

- Du kan si det er bilenes Harley Davidson. Du kan ha den helt original, eller oppgradere og trimme, men de går aldri av moten, avslutter en tydelig fornøyd Espen Olsen.

Del med Facebook-venne dine

Porsche 911: Folke-sportsbil til 200 000,-

Slik ser det imponerende nybygget ut (Foto: Autotuning)
Slik ser det imponerende nybygget ut (Foto: Autotuning)

Les mer om Porsche i vår store bruktbil-guide, her: