ny5-voldtekt-siktet-F - Nekter straffskyld for voldtekt under permisjon

32-åringen som er siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel jente rett etter at han slapp ut på permisjon torsdag, nekter straffskyld. Mannen soner en lengre dom for seksualforbrytelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 32 år gamle mannen skal ha forgrepet seg på jenta samme dag som han slapp ut på permisjon, opplyser politiet. Voldtekten skal ha skjedd i Re i Vestfold torsdag formiddag.

Det var venner av 15-åringen som tipset politiet, og mannen ble pågrepet kort tid etterpå, skriver VG.

– Vi fikk informasjon fra vitner om hvor mannen kunne befinne seg, og pågripelsen skjedde helt uten dramatikk sier politiadvokat Lise Dahlhaug Øhrling i Vestfold politidistrikt.

Mannens forsvarer, advokat Tor Even Gjendem, sier hans klient har nektet straffskyld i avhør med politiet.

– Jeg har bare hatt en kort telefonsamtale med min klient, og vi har ikke hatt noen grundig gjennomgang av saken. Jeg har også bare fått en muntlig orientering om siktelsen, sier Gjendem til VG.

Forholdene mannen er dømt for tidligere, dreier seg blant annet om overgrep mot mindreårige, men politiet vil ikke gi noen nærmere detaljer.

De to kom i kontakt via internett, og politiet tror han har kjørt rett fra fengselet til stedet hvor han møtte offeret. Derfra kjørte han til et skogsområde hvor han skal ha voldtatt henne.

– Etter det jeg forstår, skal han i utgangspunktet ikke ha hatt tilgang til internett i fengselet. Men det er noe etterforskningen vil bringe på det rene, sier Øhrling.

32-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. (©NTB)