terror-stortinget - Frp vil ha Stoltenberg og Storberget til Stortinget

Nestleder Per Sandberg i Frp advarer justisminister Knut Storberget (Ap) mot å bruke 22. juli-kommisjonen til å gjemme unna negativ oppmerksomhet mot PST og politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap) må informere Stortinget om terrorsaken omgående etter at høstsesjonen er i gang i starten av oktober, krever Frp-nestleder og justiskomitéleder Per Sandberg. Han truer med å be kontroll- og konstitusjonskomiteen åpne sak om forespørselen blir avvist.

Stortinget samles igjen 1. oktober. En eventuell redegjørelse for Stortinget vil trolig først kunne skje etter budsjettframleggelsen 6. oktober.

- De må komme og redegjøre allerede da for hva man vet så langt, spesielt om rollen til Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Jeg har på følelsen av at justisministeren og statsministeren vil bruke kommisjonen til å gjemme bort hele saken, delrapporter, evalueringer og dermed all negativ oppmerksomhet i ett helt år, sier Sandberg til NTB.

Han er klar over at deler av departementets arbeid ligger nede som følge av terrorbomben, men framholder at det allerede nå foreligger evalueringer og foreløpige rapporter hos både Oslo-politiet, Buskerud-politiet, Politiets sikkerhetstjeneste og Forsvaret om arbeidet 22. juli.

Justisminister Knut Storberget sier han har til hensikt å gi Stortinget all informasjon den ber om, både om politiets beredskap og PSTs rolle i forbindelse med terrorangrepene 22. juli. (©NTB)