Merker, logo og styling er på plass   men er det en Ferrari kloning? Og i tilfelle, er det noe Ferrari synes er greit?
Merker, logo og styling er på plass men er det en Ferrari kloning? Og i tilfelle, er det noe Ferrari synes er greit?

Kan man bli saksøkt for dette?

Broom-lesere skeptiske til Toyota i Ferrari-kostyme.

Broom-forumet er det nye møtestedet for alle landets bilinteresserte. Her kan man stille spørsmål, utveksle erfaringer – og ikke minst få hjelp av de mange bilkyndige bidragsyterne våre.

Så langt har det kommet inn 409 tema/spørsmål, og over 3400 svar.

Broom-forumet: Trenger tips til ungdomsbil til 100 000

En av dem som har sendt inn en tråd i forumet er en som kaller seg Lua. Han/hun sender link til en finn-annonse vedkommende synes er litt morsom.

Det er snakk om en heller uvanlig 1988-modell Toyota Supra. Supra er i utgangspunktet en tøff bil, som ikke sliter med mange av de samme kvalitetsproblemene som andre sportsbiler.

Turbo-modellen leverer dessuten et hyggelig fraspark, med sine 235 hk.

Den aktuelle modellen er imidlertid blitt påkostet her og der slik at den skal ligne en Ferrari. Her er det spoilere, klistremerker, emblem og Ferrari-merker spredt rundt om.

I annonsen står følgende i innledningen: "KUPP! Ja dette er kupp, selger en 1988 Supra/ Ferarri – 3.0 Turbo, selges for selvkost. Mye positiv oppmerksomhet må påregnes!"

Del med dine Facebook-venner

Ikke mye som minner om Toyota fra denne vinkelen heller.
Ikke mye som minner om Toyota fra denne vinkelen heller.

I forumet har det kommet noen reaksjoner på tråden – blant annet er det en som lurer på om ikke slik "kloning" kan bli straffeforfulgt av Ferrari:

Broom-forumet: Førstegangsbil til sønnen – hva skal jeg kjøpe?

Guest_Knut

Folk har for mye tid ....

Guest_Egon

Jeg trodde Ferrari var etter folk som gjorde sånt, og truet med rettssak tvert. Stemmer ikke det lenger?

Guest_Hans Jørgen

Det er først når man utgir noe for å være en Ferrari ved salg at Ferrari truer med rettssak. Eventuelt det som var tilfellet der en engelskmann (?) laget limousine av Ferrarien sin og tok på seg oppdrag som taxi/transport til/fra bryllup osv. I dette tilfellet tror jeg uansett ikke folkene i Maranello/Modena ville giddet å bruke tid på saken, da det ikke er sjanse i havet at noen verken kjøper eller leier denne på bakgrunn av overbevisning om at dette er ekte vare. Det er rett og slett ikke mulig å få en potensiell kjøper til å oppriktig tro på at dette er en Ferrari. Ved kjøp/salg er det så mange ting som må ordnes, blant annet vognkort, eierskifte, omreg. osv. Og om det absurde skulle inntreffe, og at noen kjøpte denne fordi de trodde det var en Ferrari, ville de vel forstått tegningen når folk kreperer av latter når man passerer de ... Direkte trafikkfarlig bil i så henseende.

Delta i forumet og finn linken til hele annonsen ved å klikke her: