712 (Foto: Ingerid Medhus)
712 (Foto: Ingerid Medhus)

– I hele dag har jeg hatt mest lyst til å krype under bordet

Wenche (39) gråt masse da hun så sjokk-klippet for første gang.

I dag kunne VG Nett melde at Wenche Witberg (39) ble skadet under et strikkhopp i 71 grader Nord.

Til «God kveld Norge» røper realitydeltakeren at det har vært en tøff påkjenning å se situasjonen igjen.

– Det er kjempevondt for meg å se det egentlig. I hele dag har jeg hatt mest lyst til å krype under bordet og bare være der. Første gang jeg så det, TVNorge sendte det til meg for noen dager siden, så jeg kunne forberede meg, så gråt jeg masse, sier hun.

713 (Foto: Ingerid Medhus)
713 (Foto: Ingerid Medhus)

TV-bildene har bidratt til at hun har måttet gå igjennom det som skjedde nok en gang.

– Jeg kjenner igjen alle følelsene, og det er kanskje det som er så sterkt for meg, sier hun. Også hennes ektemann Cato Hellstenius syntes det var tøft da han fikk telefon om at kona var skadet under TV-innspilling.

– Jeg reagerte ikke så sterkt i dag, men det var fryktelig å få den telefonen og høre om det. Det var ille, sier han.

Wenche var på forhånd redd for å hoppe i strikk.

ste_premierefest_2396198 (Foto: Roger Fosaas, © ps)
ste_premierefest_2396198 (Foto: Roger Fosaas, © ps)

– Jeg tror det var ille for de andre også, som hadde motivert meg for å gjøre det. De tenkte at nå skulle jeg endelig få en god opplevelse med strikkhopp. Jeg trodde noe galt skulle skje. Jeg trodde ikke dette skulle skje, men jeg trodde det skulle gå gærnt. Hadde ikke dette skjedd, hadde jeg fått krana i hodet. Det var dette jeg ikke skulle gjøre, sier 39-åringen.

– Måtte late som jeg hadde det bra

– Hvordan var det å fortsette i 71 grader nord etter hendelsen?

– Jeg var kjempeglad for å føle at jeg kunne fortsette, men i ettertid ser jeg at det var litt som å ta ut hjernen og motoren i ryggen og sitte igjen med skallet utenpå og late som jeg hadde det bra. Sånn følte jeg det, sier hun åpenhjertig.

711 (Foto: Ingerid Medhus)
711 (Foto: Ingerid Medhus)

På tross av dramatikken er hun glad for at hun var med på TV-programmet.

– Jeg angrer ikke et sekund. Jeg har fått mange gode venner, og har opplevd masse som jeg ikke hadde opplevd ellers, sier Witberg.

– Veldig, veldig ubehagelig

Programleder Tom Stiansen innrømmer at det var svært dramatisk da hendelsen inntraff.

– Det var veldig veldig ubehagelig. Jeg tenkte «dette kan vi ikke vise på TV». Men Wenche taklet det såpass bra, og hun fikk jo ikke noen store skader som varte over lang tid annet enn at hun var forslått i ansiktet. Vi hadde henne med i programmet, og hun så ut som hun gjorde, og da måtte vi ta det med. Og da synes jeg TVNorge og produksjonsteamet har taklet det veldig bra. Men der og da opplevdes det veldig dramatisk, og det kommer også frem på TV-bildene ved at de andre deltakerne begynner å gråte og blir urolige. Og det skjønner jeg, og har stor respekt for det, sier programleder Tom Stiansen til «God kveld Norge».