Det kan koste skjorta å levere bilen på verksted   på broom.no går debatten rundt timeprisene høyt.
Det kan koste skjorta å levere bilen på verksted på broom.no går debatten rundt timeprisene høyt.

Mangler Mercedes kvalitet?

Broom-leser forundret over dårlige testresultater.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo! Sitter og leser om de minst pålitelige bilene og ser til min store overraskelse hvor mange Mercedes-modeller det er på den lista. Har kvaliteten på Mercedes virkelig blitt dårligere de siste årene? Hva er din erfaring på dette og hva tror du eventuelt det kan skyldes? Det hadde vært interessant å få vite mer om dette.

Topp 10: De minst pålitelige bilene

Benny svarer:

Hei! Kvaliteten på nye Mercedes har blitt betydelig bedre de siste årene. Den undersøkelsen som det refereres til i saken du leste gjelder for brukte biler som er noen år gamle.

I denne undersøkelsen er pris del av totalen. Mercedes er en del dyrere å reparere enn gjennomsnittsbilen og det blir også utslagsgivende her.

En annen ting som spiller inn er at Mercedes-modellene som kommer dårlig ut er både teknisk avanserte og spesielle. Jo mer mikk-makk som er på en bil, desto flere potensielle feilkilder har man. Det enkle er ofte det beste. I tillegg spiller "stå tiden" – altså antall dager bilen var på verksted – inn. Spesielle biler har ofte spesielle deler, og de må gjerne bestilles – sånt tar tid. Det er også en faktor som betyr noe i denne sammenheng.

Nå mener jeg absolutt ikke å bortforklare at Mercedes kom svakt ut i denne undersøkelsen. For skrur vi tiden noen år tilbake var Mercedes-kvaliteten dessverre ikke helt på topp. Vito eller V-Klasse har tidvis vært tragisk dårlig, rustproblematikken fra rundt årtusenskiftet kjenner de fleste til, mye kluss med det elektriske anlegget har vært en gjenganger osv.

Det kan så klart ikke et gammelt, ærverdig tysk prestisjemerke være seg bekjent av, og Mercedes har de siste årene brukt mye penger på å rydde opp i disse tingene. La oss håpe de har klart det.

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: