Ferrari 348 gts. Illustrasjonsbilde
Ferrari 348 gts. Illustrasjonsbilde

Ferrari 348: - Hvordan er det å ha superbil som bruksbil?

Den koster ikke så mye å kjøpe. Men kan fort bli dyr å eie.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny mulig du har fått dette spørsmålet fra noen andre før, men jeg tar sjansen likevel. Saken er at jeg lurer på å realisere en STOR bildrøm og kjøpe meg en Ferrari 348.Det vil i så fall bli min eneste bil, jeg skal selvfølgelig ikke bruke den på vinter men relativt mye og til såkalt vanlig bruk på sommeren.

Vet du noe om hvordan jeg da må anse dette bilholdet i forhold til kostnader. Hører stadig vekk at det skal være så svinedyrt å ha superbil, men skjønner ikke helt hvorfor det skal være slik. Alt er vel ikke så mye dyrere bare fordi bilen heter Ferrari?

Benny svarer:

Heisann – må si jeg har litt sansen for den ideen der, men jeg har nok også et par bemerkninger.

Hvorvidt den kan brukes som hverdagsbil kommer helt klart an på kjøremønsteret ditt. Kjører man opp og ned hovedgata I Nice eller Cannes – så kanskje, men over trikkeskinner, brostein og telehiv her hjemme – så tror jeg kanskje ikke helt at dette er bilen. Den praktiske og komfortmessige siden av saken regner jeg også med at du har tenkt over?

Ferrari er ekstrem-biler som krever tett og tidvis kostbar oppfølging, og selv om 348 i utgangspunktet er en god bil, så er det ikke til å komme i fra at det er en eldre Italiener vi snakker om her – med de utfordringene det kan medføre, ikke minst kostnadsmessig.

Jeg vil på ingen måte ta i fra deg Ferrari-drømmen, men vil vel kanskje anbefale at du har en bil nr.to i tillegg – om så en 20.000 kroners bil av et eller annet merke som back-up og til vinterbruk.

Har du ikke råd til det, så er jeg ikke helt sikker på om du skal bli Ferrari-eier riktig enda. Alt til sin tid, er det noe som heter.

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: