kjøkken1 (Foto: Øyvind Adrian Skogmo)
kjøkken1 (Foto: Øyvind Adrian Skogmo)

Kjøkkenskapene skled nedover veggen:
– Det er kun et tidsspørsmål før man får kjøkkenet i fanget

– Kjøkkenet er farlig, sier snekker Otto Robsahm.

Otto Robsahm, kjent fra flere oppussingsprogrammer på TV, er ikke nådig i sin kritikk når han får se bildene fra Bernt og Karina de Klerk sitt kjøkken.

– Det er kun et tidsspørsmål før man får kjøkkenet i fanget, sier Otto Robsahm.

Daglig leder i Roger & Vidar Eiendom AS, Vidar Aamodt, mener på sin side at de ikke har gjort noe feil og vil ikke være med på det han kaller terrorisering fra TV 2 hjelper deg.


Måtte støtte opp skapene med bøker

Det er ekteparet Bernt og Karina som er de ulykkelige eierne av det omtalte kjøkkenet.

– Vi har jo en liten datter og frykter selvsagt at skapene kan falle over henne, sier Bernt.

Våren 2008 kjøpte det unge paret en splitter ny leilighet oppført av firmaet Roger & Vidar Eiendom AS på Vigeland i Lindesnes.

To år senere, våren 2010, måtte overskapene på kjøkkenet støttes med bøker da de skled minst 5 cm nedover veggen og var helt løse, ifølge Karina.

Les også: Studentene ble syke av muggleiligheten

Les også: Leiligheten krympet 18 kvm etter at de flyttet inn

Artikkelen fortsetter under bildet.

kjøkken-Sprekk2-på-ca-0,6-c (Foto: Øyvind Adrian Skogmo)
kjøkken-Sprekk2-på-ca-0,6-c (Foto: Øyvind Adrian Skogmo)

– Det skal ikke sprike slik

Roger & Vidar Eiendom AS har reparert kjøkkenet to ganger siden i fjor vår, men glipene er ennå opptil 0,6 cm. Flere kilder vi har snakket med mener dette skyldes manglende feste i spikerslag inni veggen.

– Det skal overhode ikke sprike slik, sier Otto Robsahm.

Les også: Tonjes leilighet tatt over av kakerlakker

– Veggen er helt hul

Etter reparasjon nummer to kom daglig leder Vidar Aamodt fra Roger og Vidar Eiendom AS på en befaring hos Bernt og Karina 16. mai i år. Da foreslo Bernt at overskapene skulle tas ned og at man skulle søke etter spikerslag inni veggen. Dette skal Vidar ha avvist.

– Vidar Aamodt sa til meg at overskapene aldri vil bli tatt ned. Han sa også at han ikke var interessert i å snakke med oss så lenge vi forlanger ting, forteller Bernt.

Bernt prøvde da å banke på veggen for å sjekke om det er lagt horisontale stendere bak gipsplatene. Han mener veggen høres hul ut bortsett fra der det står vertikale stendere.

Les også: – DnbNor Eiendom lurte oss til å kjøpe bolig i feil kommune

Leide inn takstmann

Til slutt valgte Bernt og Karina å kontakte Takst Sør AS. I sin takstrapport skriver de blant annet:

«Det antas at årsaken til svikt er at det ikke er montert spikerslag i vegg bak kjøkkeninnredningen. (¿). Ifølge monteringsanvisning og mail fra kjøkkenleverandør, skal det monteres spikerslag i vegger bak kjøkkeninnredning.»

Les også: Hvite vegger i splitter nytt hus ble grå

Artikkelen fortsetter under bildet.

kjøkken-Spiker-og-skruer-in (Foto: Øyvind Adrian Skogmo)
kjøkken-Spiker-og-skruer-in (Foto: Øyvind Adrian Skogmo)

– De bør tilbake på skolebenken

– Firmaet som mener at dette er forsvarlig og ordentlig utført bør ta en tur på skolebenken igjen. Det er ingenting som tyder på at jobben er gjort av seriøse håndverkere, sier Otto Robsahm.

Han får full støtte av salgssjef Øystein Nergård i Drømmekjøkkenet AS i Trondheim. De er leverandør av kjøkkenet, og understreker at det gis klar beskjed om spikerslag i både monteringsanvisningen og katalogen.

– De bør jo bare rive veggen og legge inn spikerslag i riktig høyde. Jeg synes synd på kunden som har med et slikt firma å gjøre. Det er helt klart aktører som ikke har gjort jobben riktig, sier Nergård.

Les også: Fikk leiligheten tilbake full av brukte kondomer, tyvegods og dop

– TV 2 hjelper deg driver terrorisering

Like før sommeren videresendte Bernt og Karina rapporten fra Takst Sør til Vidar Aamodt. De fikk da følgende svar på e-post: «Ok jeg har pratet med en takstmann som mener det er godt nok slik det er gjort.»

Når TV 2 hjelper deg ringer til Vidar Aamodt, sier han imidlertid:

– Vi ønsker nå å ta ned skapene, legge inn spikerslag og gjøre slik kunden ønsker.

– Men hvorfor har det tatt så lang tid?

– Vi mener ikke det er riktig, men når folk går til TV 2 hjelper deg, som driver den terroriseringen dere holder på med, så gidder jeg ikke å være med på det, svarer Vidar Aamodt.

Les også: Nina og Jack må betale for det samme kjøkkenet to ganger

– Dumme spørsmål

Vidar Aamodt mener at Otto Robsahm og Øystein Nergård ikke bør uttale seg så lenge de ikke har sett kjøkkenet. Samtidig innrømmer Aamodt at takstmannen han selv refererer til heller ikke har sett det.

Når vi ber om å få navnet på denne takstmannen, er imidlertid Vidar Aamodt mindre samarbeidsvillig når vi sier at vi gjerne vil stille også ham en del spørsmål.

– Jeg vil ikke gi deg navnet til takstmannen hvis du skal stille de dumme spørsmålene dine, sier Vidar Aamodt.

Les også: Avdekket skjult restaurantkjøkken

– Tror det ikke før jeg ser det

Vidar Aamodt presiserer overfor TV 2 hjelper deg at det ér spikerslag i veggen, men at kjøkkenet ved en feil er montert cirka ti cm under disse spikerslagene. Dette skal de nå fikse, nesten ett og et halvt år etter at kjøkkenet løsnet første gang.

Les også: Flyttet inn og pusset opp – ble kastet ut

Bernt de Klerk håper nå at saken vil løse seg, men er ikke optimist.

– Jeg må først se om de kommer og om de gjør jobben på en ordentlig måte. De har vært vrange lenge, så jeg tror det ikke før jeg ser det, sier Bernt.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter