PÅ UTKIKK: Stein Vaaler, viseadministrerende direktør ved Akershus universitetssykehus og Frps Siv Jensen og Carl I. Hagen på korridorpasientjakt på Ahus. (Foto: TV 2)
PÅ UTKIKK: Stein Vaaler, viseadministrerende direktør ved Akershus universitetssykehus og Frps Siv Jensen og Carl I. Hagen på korridorpasientjakt på Ahus. (Foto: TV 2)

– Har du pyntet før vi kom, eller?

Ansatte forteller at det til tider ser ut som en campingplass i korridorene på Ahus. Men når vi går for å se korridorpasientene, er det ingen der.

På Aker sykehus står det flere tomme rom, og pasientene er overført til Ahus. Ryktene sier at korridorene på Ahus er smekkfulle. Ansatte forteller at det til tider ser ut som en campingplass.

Dette synes Frp er forkastelig og vil vise pressen hva som foregår.

Men når vi går for å se korridorpasientene, er det ingen der.

– Har du pyntet før vi kom, eller? spør Frp-leder, Siv Jensen.

Noen er lokalkjent og synes idyllen er påfallende.

Les også:Vil ikke love slutt på korridorpasienter

TV-kameraene slipper ikke til

Frp-delegasjonen er ikke fornøyd. De vil se korridorpasientene, og informasjonssjefen må lete etter en fullere avdeling.

Vi trasker videre, men korridorene er fortsatt like tomme. Men vi finner snart det vi er kommet for å se, på hjerteavdelingen. Men her får vi ikke filme av hensyn til pasientene.

Les også:Korridorpasient nær døden på grunn av plassmangel

– Tilfeldig at det var tomt

– Hovedproblemet fikk vi ikke se. En betydelig grad av korridorpasienter, sier Frp-leder Siv Jensen.

Ifølge sykehuset var det tilfeldig at det var få korridorpasienter. De sier de ikke har noe ønske om å legge skjul på sannheten men at sykehuset vil verne pasientene sine mot pågående politikere.

– Vi har et overbelegg, spesielt om morgenen, og det er klart at det er en utfordring, spesielt for personalet, sier Stein Vaaler, viseadministrerende direktør ved Akershus universitetssykehus til TV 2.

Les også: Glad de kom seg vekk fra Ahus

Spill for galleriet

TV 2s team reiser av gårde. Men like etterpå ringer telefonen. Det er en av korridorpasientene som ringer.

– Her ble det blankpolert før dere kom, og så ble man skjøvet ut på korridorene igjen etterpå. Det ble hånlatter etter dere gikk, fordi dere ikke fikk sett hvordan det var. Så snart dere hadde forlatt åstedet var det kaos igjen, sier pasienten til TV 2.

Les også: Ventetiden mangedoblet for Ahus-pasienter