VANT: Anna Zahl fra Tromsø stakk av med seieren i årets Frøken Norge. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
VANT: Anna Zahl fra Tromsø stakk av med seieren i årets Frøken Norge. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Anna Zahl vant «Frøken Norge»

Skal representere Norge i den 60. Miss World konkurransen i London i høst.

I kveld gikk den 25. Frøken Norge-finalen av stabelen på Storefjell. I det storslåtte showet, hvor årets norske Miss World kandidat ble kåret opptro flere norske artister.

Blond skjønnhet

ste_frøken_norge2 (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
ste_frøken_norge2 (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
Den blonde skjønnheten Anna Zahl fra Tromsø stakk av med seieren, og skal representere Norge i den 60. Miss World-konkurransen som går av stabelen i London 6. november.

I finaleshowet opptro blant annet MGP-Carina Dahl, frontfiguren i Great Garlic Girls Terje Schrøder samt Alexx Alexxander som slo igjennom i Norske Talenter i 2009.

Missegeneral

I juryen sitter blant annet Lillien Müller, fjorårets Frøken Norge Mariann Birkedal, samt Geir Hamnes. Showet ble ledet av missegeneral Geir Hamnes, og hans sønn Daniel Hamnes. Senior overlater hovedansvaret for Frøken Norge til sin sønn Daniel Hamnes neste år.

Finalistene ble valgt ut basert på stemmer fra en jury samt publikumsstemmer sendt inn via SMS og via konkurransens nettsider. Opprinnelig var det over 500 som hadde meldt seg på som deltakere.

Jenta som kom på andreplass i konkurransen er Fay Theresa Vålbekk.

– Et innfall

For Sortlands-jenta Anna Zahl var påmeldingen i konkurransen helt spontant.

– Det var et innfall, ikke noe jeg hadde planlagt. Jeg satt en kveld og leste nyheter og lignende, så kom jeg over nettsiden til Frøken Norge og meldte meg på. Så gikk det tre uker, og plutselig skrev en kompis til meg og gratulerte meg med plass i kvartfinalen, sier hun til iTromsø.