luksusfellen (Foto: Audun Braastad 5021)
luksusfellen (Foto: Audun Braastad 5021)

«Luksusfellen»-Christian: – Menn er mest håpløse økonomisk

– De må lære seg å si nei!

I høst får norske TV-seere nok en gang innblikk i utvalgte nordmenns liv med skakkjørt økonomi, ettersom «Luksusfellen» på TV3 tar fatt på sin sjette sesong.

Mer ekstremt

På TV3s høstlansering kunne ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Christian Vennerød fortelle at årets sesong blir mer ekstrem enn hva man har sett tidligere.

Og visstnok blir han fortsatt sjokkert selv.

– En familie hadde 200 000 til 300 0000 kroner i kredittkortgjeld hvert år i flere år, og dette er penger utover det de tjente, sier siviløkonom Hallgeir Kvadsheim til «God kveld Norge».

– Det tok fullstendig av de siste to til tre årene, og det verste er at de ikke satt igjen med noe. Pengene hadde blitt brukt på nips og interiørting. Det var ingen båter eller biler som de kunne selge, forteller han oppgitt.

Les også: Stian (23) ruinert etter «Luksusfellen»

På kjøret

Christian Vennerød, også siviløkonom og tidligere redaktør i magasinet Dine Penger, mener at den største fella de fleste med økonomiske problemer går i er at de ikke klarer å si nei.

– De stiller ikke spørsmålet «Kan jeg tilbakebetale dette?» De må lære seg å si nei, både til seg selv og familien. Hvis ikke havner man på kjøret, sier han.

Menn verst

Skal vi tro programlederne er det menn som er de verste gjeldsslavene, og de ser oftere og oftere at damer forlater mennene sine.

– Menn er mest håpløse økonomisk. Og tilfeller der jenter i et samboerskap går fra kjærestene sine på grunn av den økonomiske situasjonen de har satt seg i øker. Om det er fordi de ikke orker å drasse på dem eller at de rett og slett er håpløse, det vet ikke vi, men damene er borte, sier Vennerød.

Les også: Christian Vennerød: – Jeg var lutfattig!

Det har Kvadsheim forståelse for.

– Der gjelden eksisterer på grunn av mannens forbruk, så skjønner jeg at jenter ikke gidder å spinke og spare i fem år fremover fordi han har et problem.