Skoda Superb er en av hele fire Skodaer på denne listen.
Skoda Superb er en av hele fire Skodaer på denne listen.

Bruktimport Skoda Superb: Penger å spare - men er det smart?

Gunstig bil å importere selv, men det er ikke bare fordelder.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Vurderer Skoda Superb 4X4 som familiens neste bil. Ser det er store penger å spare ved å importere fra f.eks Sverige. Hva mener du om det? Hvordan er besparelsen opp mot redusert garanti-tid osv. Et firma som heter Dinbilpartner eller noe slikt virker som å ha ett bra opplegg på dette, men ekstrem lang leveringstid. 6 mnd. Har du noen meninger rundt dette.

¨

Benny svarer:

Heisann. Denne bilen har vi faktisk laget en bruktimport-sak på, da på en bil fra Tyskland. Vi "regnet den hjem" rundt 70.000 kroner rimeligere enn tilsvarende biler på bruktmarkedet.

I mange tilfeller kan du spare ganske mye penger på å importere fra utlandet, det gjelder både brukt og helt ny bil. Det du må være klar over er at du da får en vesentlig dårligere garanti på bilen (med mindre du kjøper en tilleggsgaranti her hjemme) - du mister også den særnorske regelen om fem års reklamasjonsrett.

Skoda fikk fem års nybilgaranti fra 01.01 2011. Det har selvfølgelig en økonomisk verdi og det går også et svært forutsigbart bilhold. Velger du å selge bilen etter for eksempel tre år har den altså to år med garanti igjen - det vil selvfølgelig være svært positivt for bruktverdien.

Det blir altså en vurdring for og imot dette. Du må nesten avgjøre hva som er viktigst for deg. Spare penger nå - eller betale mer for en bil med lenger garanti.

Det er flere selskaper som driver med dette. Viktig å sjekke litt rundt og gjerne be om referanser før du slår til.

Lykke til! Og det er ingen dum bil du har valgt deg her. Superb med firehjulstrekk er en tilnærmet perfekt Norgesbil og også en bil jeg tror kommer til å holde seg svært godt på bruktmarkedet.

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Bruktimport av Skoda Superb - penger å spare!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: