Liv Grete Skjelbreid Poiree
Liv Grete Skjelbreid Poiree

Reagerte med sinne på mannens ulykke

Liv Grete Skjelbreid Poirée snakker ut i «En vakker dag». Se video!

28. desember 2009 skulle Liv Grete Skjelbreid Poirée (37) og familien gå en skitur. Det endte i ulykke. Lørdag kveld snakker den tidligere skiskytterdronningen ut om hendelsen i Bjørn Eidsvågs program «En vakker dag» - se en smakebit av programmet ovenfor.

Eldstejenta kom springende

Desemberkvelden som i utgangspunktet skulle inneholde en hyggelig skitur endte altså i dramatikk da mannen til Skjelbreid Porée, Raphaël Poirée, ble alvorlig skadd i en ATV-ulykke. Hun husker fortsatt kvelden godt.

– Raphaël skal kjøre skiløypa med en firehjuling. Han skal utfor en liten bakke og snur seg for å forsikre seg om at hun står igjen på toppen. I det han snur seg er det skare på bakken, så hjulene siger ned og stopper oppslik at firehjulingen vrir seg rundt. Rammen bak treffer ham rett i nakken, forteller Skjelbreid Poirée.

Hun fikk først vite om ulykken av datteren som da var sju år gammel. Den første reaksjonen var at dette måtte være en spøk.

– Eldstejenta kommer springende og sier «mamma, mamma, du må skynde deg for pappa har krasjet på firehjulingen»! Da jeg kom dit lå han ved firehjulingen og den første reaksjonen min var sinne. «Hvorfor lurer du meg? Kom deg opp, ikke ligg der og tull!». Han kan være spøkefull, så jeg visste ikke hva jeg skulle tro, derfor var jeg litt sint. Jeg husker bare at han sa «du Liv, dette er alvorlig».

Se også: Her bryter Maria Mena ut i gråt

Perspektiv etter ulykken

Ambulanse ble tilkalt og barna ble sendt til besteforeldre. På sykehuset ble det etterhvert klart at skadene var omfattende.

– Han var veldig skadet. Han var veldig nære å bli lam fra halsen og ned. Det var så nære du kan komme uten å bli lam. Hadde det vært en av oss andre i samme ulykke kunne vi blitt lamme. Han hadde maks flaks, sier 37-åringen.

Ektemannens nakkeoperasjon varte i nesten 12 timer, og etter operasjonen fulgte en periode med opptrening. Nå er han helt frisk, og kona mener ulykken har hjulpet dem få perspektiv.

– Man tenker litt på før og etterpå. Nå liker jeg feilene hans, jeg er blitt glad i feilene han har. Selvfølgelig har man diskusjoner i dag og, men man blir alltid minnet på at det er bagateller. Det gjelder å sette det i båser og finne ut av hva som er best for familien. Jeg har blitt mer bevisst på at han må få ta sine valg - vi har bare ett liv. Jeg har også blitt flinkere til å si at «dette har jeg lyst til». Det er det positive som har kommet ut av denne situasjonen.

Les også: Ane Dahl Torp fikk mystiske kors som tegn på graviditet

Lars Vaular småforelsket i Skjelbreid Poirée

Du kan se Bjørn Eidsvåg intervjue Liv Grete Skjelbreid Poirée i «En vakker dag» lørdag klokken 21.40 på TV 2. Med i programmet er også forfatter Jan Kjærstad og rapper Lars Vaular. Sistnevnte røper for øvrig at han som tiåring hadde et svært godt øye til Skjelbreid Poirée.

– Det er helt sant. Jeg synes du er veldig fin, sier han til den tidligere skiskytterdronningen.

Les flere nyheter fra «En vakker dag» på programmets nettsider.

Lars Vaular, Bjørn Eidsvåg, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Jan Kjærstad i En vakker dag
Lars Vaular, Bjørn Eidsvåg, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Jan Kjærstad i En vakker dag