mtvskandaler
mtvskandaler

De største MTV Awards-skandalene gjennom tidene

I kveld kan nye skandaler utfolde seg.

MTV kunne tidligere denne måneden feire 30 år som trendsettende, sjokkerende og banebrytende musikkanal. I kveld er det tid for nok en feiring når MTV i tradisjon tro arrangerer storslåtte MTV Music Awards i USA.

Natt til mandag norsk tid samler musikkeliten seg i Los Angeles for å hedre musikkåret som har gått.

Godkveldnorge.no dekker dekker utdelingen live gjennom natten!

Kjøttkjole

Hvem som blir kveldens seierherre, enten det er i form av antall priser eller annen oppmerksomhet, vil tiden vise.

Det som er sikkert er at mange stjerner har gjort det før dem.

bullock
  (Foto: Matt Sayles, © GS DC)
bullock (Foto: Matt Sayles, © GS DC)
For stjernene vet å bruke MTV til å sjokkere. Kanalen har bidratt til utallige overskrifter etter sine mange awardshows.

Les også: Dette er årets største Hollywood-skandaler

Les også: Kuppet MTV-festen med rumpa bar

Så sent som i 2010 vakte superstjernen Lady Gaga oppsikt da hun troppet opp i en kjole bestående av kjøtt.

Avbrøt takketale

Bildet av det rødlige kjøttet som dekket Gagas kropp gikk verden over, noe som fikk dyrevernere til å rase.

– Lady Gagas jobb er å gjøre ekstreme ting, og dette er helt klart ekstremt, fordi kjøtt er noe man bør unngå å ha på kroppen, uttalte presidenten i dyrevernorganisasjonen PETA ifølge nettstedet Radaronline.com etter det spesielle opptrinnet.

eminem
  (Foto: BETH KEISER, © MMS BW DC)
eminem (Foto: BETH KEISER, © MMS BW DC)
Året før, i 2009, var det hip hop-stjernen Kanye West som skapte de største overskriftene etter MTV Video Music Awards, da han ødela kvelden for countryartisten Taylor Swift (21).

Opptrinnet skjedde da Swift skulle motta prisen for den beste videoen med en kvinnelig artist. West avbrøt Swift når hun mottok prisen, og hevdet at Beyoncé var den verdige vinner.

Les også: Rumpe-video var ulovlig

Kjendisene i harnisk

Hendelsen skapte furore blant kjendisene, og artisten Pink hevdet blant annet at Kanye er verdens største drittsekk. Rapperen gikk senere ut og beklaget oppførselen sin, som han innrømmet var svært frekk.

Apropos frekt, så har MTV Music Awards også være arena for klining foran kamera de siste årene. Madonna sjokkerte en hel verden i 2003 da hun klinte med både Britney Spears og Christina Aguilera på scenen.

Les også: Ray Kay nektet Britney å gå på do

Skuespillerne Sandra Bullock og Scarlett Johansson har også klint til på scenen.

Under MTV Video Awards i år tok «Twilight»-kjekkasen Robert Pattinson sats og ga sin filmkollega Taylor Lautner et kyss midt på truten.

Full på scenen

Da MTV holdt fest i Tyskland i forbindelse med Europe Music Awards i 2007 opptrådte Amy Winehouse i tilsynelatende svært beruset tilstand.

jackson1 (Foto: JEFF HAYNES, © rs/dec/ljm)
jackson1 (Foto: JEFF HAYNES, © rs/dec/ljm)
Den avdøde stjernen snøvlet seg gjennom låta, hele tiden halvt hengende over mikrofonen. Saken ble ikke bedre da hun litt senere skulle ta imot pris i klassen «Artist's Choice», og glemte å takke for prisen.

Les også: Advarer mot smerte-TV

I 1996 sto Oasis-brødrene Noel og Liam Gallagher i sentrum av oppmerksomheten, da de ikke klarte å legge bånd på sine uenigheter mens de opptrådte. Liam kjeftet og smellet til sin bror, og spyttet rundt på scenen.

Skjelte ut kollega

Eminem gjorde seg upopulær blant store deler av musikkbransjen da han i 2002 skjelte ut artisten Moby fra scenen, og truet han med slåsskamp.

I 2004 arrangerte MTV pauseinnslaget til Superbowl, der blant annet Janet Jackson fremførte låt på scenen. For å sprite opp showet bidro hun med kveldens frekkeste sceneantrekk. I en svart lakk dress flerret hun fram den ene puppen på scenen, der kun nippelen var dekket til.

Mange mente stjernen gikk altfor langt med sitt puppestunt.

MTV har i tillegg til å være en arena for de største stjernene, også bygget opp en rekke store stjerner gjennom sine egne programmer som «The Hills», «Jersey Shore» og «The Osbournes».

Les også: «The Hills»-stjerne kaster klærne i nytt TV-show