Guri og Ravi
Guri og Ravi

– Det holder ikke å være en god korsanger

Programlederduoen mener årets «Idol»-deltagere må by på noe helt spesielt.

I dag gjestet programlederne Guri og Ravi «God morgen Norge» sammen med dommer Gunnar Greve og tidligere vinner Alexander With.

– Det som er veldig deilig å se er at det er så utrolig mye forskjellig. Det som går igjen er at folk er drita gode til å synge. Jeg ble overrasket. Det har vært mange som har levert musikalske numre som jeg aldri har sett maken til før, sier Guri Solberg.

Ravi mener det er usedvalig hard konkurranse i årets sesong.

– Det er ikke mange sure toner, det er et skyhøyt nivå. Det holder ikke å være en god korsanger, du må ha det helt spesielle, sier han.

– Vi skal slå folk flate

Det er mye «Idol» å glede seg til denne høsten, og folk kommer ikke unna i følge programleder Guri Solberg.

– Vi skal slå folk flate med «Idol». Dere kommer ikke unna. Det er veldig mye «Idol» å glede seg til, forteller programlederen.

Les også: – Jeg mistet helt lysten til å være snill

Hard auditionrunde

For å finne frem til talentene har det vært auditions i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Det var 6000 folk som stilte seg i kø. Av disse ble 130 valgt ut og sendt til Lillestrøm der det ble foretatt en brutal utsiling. Kun 40 mulige superstjerner er videre i konkurransen.

Hva som er en superstjerne syntes Gunnar Greve det er vanskelig å definere.

– Det handler om noe med formidlingsevnen og noe ved personen. Også hva personen sier når de kommer eller går. Det er en litt ubeskrivelig it-factor, sier han.

Se bildene: En av disse kan bli Norges nye superstjerne

– Det har betydd alt for meg

En av dem som har det helt spesielle er tidligere «Idol»-vinner Alexander With.

– Det har betydd alt for meg. Det er alt jeg kjenner til. Det føles veldig lenge siden Idol akkurat nå, men hver gang det kommer lignende program på TV får man den følelsen i magen og husker hvor mye det har betydd og hvor vankselig det var, sier han.

«Idol» har ikke vært på luften siden 2007, og i mellomtiden har det vært andre lignende prgrammer på TV.

– Det ligner mye, det handler om å være god til å synge. Men «Idol» er selve mora og faren til alle sånne talentshow. Det er enkelt og greit, her er det ingen kategorier. Det handler om hvem som er best til å synge, hvem som er det beste popstjerneemnet.

Les flere nyheter fra «God morgen Norge» her.

Les flere nyheter fra «Idol» her.