Ekslusivt for tv2.no/idol: «Idol» dommer Gunnar Greve. (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Ekslusivt for tv2.no/idol: «Idol» dommer Gunnar Greve. (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Gunnar Greve: – Det ble for mye fest og moro

Idol-dommeren snakker ut om narkofortiden.

I høst er rapperen Gunnar Greve Pettersen aktuell som dommer i talentprogrammet «Idol» på TV 2.

Nå håper han at den tøffe fortiden hans kan være en advarsel til de unge håpefulle som vil inn i musikkbransjen.

På rett kjøl

I siste utgave av ungdomsbladet Spirit snakker han ut om narkofotiden, rapkarrieren og morens bråe død.

– Når du ser deg selv i speilet og ikke liker det du ser, er det på tide å gjøre noe med livet ditt, og det har jeg heldigvis klart, sier han til magasinet.

Karrieren hans skjøt fart da han etablerte gruppen Spetakkel, som havnet på VG-lista. Så gikk det skeis. I 2006 ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel etter at han ble tatt med kokain.

– Jeg har lagt dette bak meg og det er et lukket kapittel i livet mitt. Det blr for mye fest og moro. Jeg testet ting jeg ikke burde og på et tidspunkt ble det fest omtrent hele uken. Problemene steg i takt med suksessen. På slutten ble det også mye dop, forteller han åpenhjertig.

Mistet moren

Sjokket over seg selv og morens brå død representerer et vendepunkt i livet hans. For tre år siden mistet han brått moren sin.

– Jeg var sterkt knyttet til min mor. Hun fikk lungekreft og døde for tre år siden Det gikk selvfølgelig hardt inn på meg. Jeg vet at mamma hadde vært stolt og glad på mine vegne i dag, sier han.

Blir far

I september skal han selv bli far, og til «God kveld Norge» har han tidligere uttalt gleden han føler ved å få en liten datter.

– Jeg gleder meg som besatt, forteller den blide Idol-dommeren.

Gunnar er fra tidligere kjent hiphopartist og rapper fra Bergen, og har blant annet gjort det stort med bandet Spetakkel. Han er også manager for flere bergensartister, blant annet Lars Vaular.

Les også: Gunnar Greve: – Jeg er han snille, som gråter annenhver audition