mette marit
mette marit

Her avslører Mette-Marit det ukjente bruddet før bryllupet

– Vi hadde bestemt at dette ble for vanskelig.

Thomas Numme og Harald Rønneberg har møtt kronprinsparet og barna deres i sommerlige omgivelser på Dvergsøya utenfor Kristiansand i sommer.

I et åpenhjertig intervju med Rønneberg innrømmer kronprinsesse Mette-Marit at hun og kronprins Haakon har et ukjent brudd bak seg.

– Det var en helt uvirkelig situasjon. Jeg hadde jo et barn. Vi hadde bestemt at dette skulle være over en stund - at dette ble for vanskelig. Det var som tatt ut av en romantisk film. Jeg gikk i gatene i Oslo i regnet, og grein og grein forteller en åpenghjertig Mette-Marit i programmet.

Les også: Mette-Marit ber om unnskyldning

– Han er skjønn

Hun vil ikke røpe hvordan de to løste problemene og ble sammen igjen, men hun innrømmer gjerne hva det var som gjorde at hun falt for Norges kronprins.

– Han var veldig flott, og det er han ennå. Han har nesten blitt kjekkere med årene, sier hun lattermildt.

– Han er utrolig skjønn, varm og fin. Det er noe så ordentlig med ham, legger hun til.

I samme intervju forteller Haakon hva han har lært av kona si Mette-Marit.

– Jeg har lært å være nysgjerrig, og snakke mer om følelser, sier han, etterfulgt av latter fra både han selv og Mette-Marit.

Paret møttes for aller første gang for 13 1/2 år siden. Torsdag feiret Haakon og Mette-Marit 10 års lykkelig ekteskap. På reisen har de fått barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus sammen.

Les også: Ti år med Mette-Marit: Alt faller på plass for kronprinsessen

Møtte stor skepsis

I tillegg har Mette-Marits sønn fra forholdet med Morten Borg, Marius Borg Høiby, vokst opp sammen med kronprinsparet og blitt en del av kongefamilien.

Gjennom de ti årene hun har vært vår kronprinsesse har Mette-Marit gått igjennom en lang, og til tider krevende prosess.

Da hun først ble kronprinsens kjæreste møtte hun stor skepsis og mye kritikk fra svært mange.

Torsdag markerte kronprinsparet bryllupsdagen sin med en gudstjeneste i Oslo Domkirke, og markerte også tiårsjubileet for Kronprinsparets Fond på Universitetsplassen i Oslo.

Les også: Mette-Marit gjennom ti år