falck
falck

Christer Falck: – Vi fryktet det verste

Programlederen var redd «Robinson»-deltaker skulle dø.

Innspillingen av årets «Robinsonekspedisjonen» på øya Karamoan i Filippinene var ikke fri for dramatikk.

Først ble øya rammet av en kraftig syklon som forsinket innspillingen, så ble en av deltakerne stukket av en dødelig skorpionfisk.

Fikk sjokk

Under TV3s høstlansering torsdag forteller programleder Christer Falck om de dramatiske minuttene der tilstanden til deltakeren var svært alvorlig.

– Vi vet akkurat hvilke piller vi skal ta om vi blir bitt av en viss type slange for eksempel, og det ligger i medisinskrinet i nær tilgang. Men blir man bitt av en «stonefish» så må man innen fem minutter fortelle hvem man er glad i. Da deltakeren ble stukket fikk jeg helt sjokk. Vi fryktet det verste, men heldigvis var det snakk om en babyfisk som ikke var like giftig så det gikk bra. Men de første 35 minuttene der vi ikke visste noe var skikkelig heavy, sier Falck til «God kveld Norge».

Han har aldri fryktet for sitt eget liv mens han har ledet programmet, men et par episoder har satt den ellers så tøffe og robuste TV3-profilen ut av spill.

Les også: Her er årets Robinson-deltakere

Mareritt

En av konkurransene fra en tidligere sesong gikk ut på at tre deltakere skulle bli begravd i en kiste totaldekket av sand. Førstemann til å grave seg opp vant.

Det kunne fått fatale konsekvenser for den ene deltakeren, som glemte hvordan han skulle manøvre seg ut av kisten.

– De hadde bare et lite rør å puste gjennom, der vi også kunne snakke med deltakerne. Vi hadde fått familiene deres til å komme på øya den dagen, og da de begynte å prate i røret istedenfor oss ble han ene helt satt ut og klarte ikke å komme seg ut. Da vi skjønte at noe var galt visste vi ikke om vi skulle avbryte konkurransen eller ei. De to andre deltakerne kom seg opp innen ett minutt, og da var det bare å kaste fra seg alt og hjelpe tredjemann. Heldigvis gikk det bra, og deltakeren lo bare av det som hadde skjedd, men den hendelsen har gitt meg 100 mareritt i ettertid, sier han.

Les også: Christer Falck slår tilbake mot «Robinson»-kritikken

Ny vri

Han forsikrer om at sikkerheten rundt deltakerne og TV-crewet er forsvarlig.

– Nå er det så vanvittig sikkert. Konkurranser blir avlyst om det er dødelige maneter observert 50 meter unna der opptakene finner sted, selv om det er sikkerhetsnett rundt.

I årets utgave av den spenningsfylte realityserien skal unge kjempe mot gamle, der åtte av deltakerne er i 20-årene, mens åtte er i 40-årene.

– Jeg synes vi har en skikkelig bra miks i år. Alt fra skikkelig bra, kule folk, til noen få skikkelige kjøtthuer som jeg aldri kommer til å ha med å gjøre etterpå, sier Christer til «God kveld Norge».

Les også: – Christina Celeste er årets Robinson-babe