moskva3
moskva3

– Ikke lurt å ta bort deler av magesekken og tarmene

Raste ned 90 kilo – fortsatt ikke frisk.

Torsdag ettermiddag gikk den årlige hagefesten til Aschehoug av stabelen i Oslo. Blant gjestene var journalist, forfatter og tidligere Moskva-korrespondent Marit Christensen. Hun er i høst aktuell med boken «Liv i bilder».

Raste ned i vekt

I august 2009 gjennomgikk Marit en slankeoperasjon, og siden har hun rast ned 90 kilo i vekt.

– Jeg tok operasjonen av indremedisinske årsaker. Nå er både kolesterol, blodtrykk og sukkersyken normalisert. Jeg kunne dødd dersom jeg ikke hadde tatt slankeoperasjonen, uttalte Marit Christensen den gang til Se og Hør.

Les også: Moskva-Marit avslørte selvmordsplaner i tårevått TV-intervju

– Ikke veien til lykke

Men man blir ikke nødvendigvis lykkeligere av å være tynn. Fortsatt, to år etter operasjonen, er ikke Marit blitt frisk.

– Dessverre har jeg ikke blitt helt frisk. Det var det som var målet mitt. Målet mitt var ikke å bli så tynn som mulig, men så frisk som mulig. Og det er også noe dere kan lese om i boken min. mine erfaringer med å ta en såkalt gastric bypassoperasjon, som jeg ikke mener er en rask vei til lykke, sier hun.

Dette vil også Marit komme innpå i den kommende boken.

Les også: Moskva-Marit deprimert etter slankeoperasjon

– Ikke lurt

Marit forteller at hun er blitt lavere etter operasjonen. I tillegg lider hun av benskjørhet.

– Ja, jeg blitt ti centimeter lavere omtrent, jeg har fått osteoporose som et resultat av denne operasjonen. Det er selvfølgelig ikke veldig lurt å ta bort en del av magesekken og tarmene. Det er klart at noe forsvinner, sier hun.

– Så det er ikke bare positivt med en sånn operasjon?

– Nei, absolutt ikke.