GOD ERFARING: Hilton har jobbet i tv  og mediabransjen i mange år.
GOD ERFARING: Hilton har jobbet i tv og mediabransjen i mange år.

Endelig er årets «Big Brother»-deltakere klare: – Årets deltakere er en overraskelse i seg selv

Årets deltakere var vanskelige å plukke ut.

Jakten på de rette deltakerne begynte for omlag tre månder siden, og castingansvarlig for det omfattende prosjektet var Espen Hilton (29).

– Vi hadde cirka 4000 søkere i år. Etter et telefonintervju ble søknadsbunken kokt ned til 350 stykker, og blant de 350 fant vi årets deltakere, sier Hilton.

Ny cast

Hvem de utvalgte er og det nøyaktige antallet vil ikke Hilton avsløre, men han bekrefter at han hadde som mål å samle en unik gruppe.

-– Det publikum får i år er noe helt nytt. Dette er nemlig ikke en vanlig cast. Vi får rett og slett se en ny type mennesker. Mennesker vi sjelden ser i TV program.

Les mer: Det koker før årets «Big Brother» premiere

Tøff jobb

Det har ikke vært lett å bestemme seg for hvem som skulle få delta i årets «Big Brother». I tillegg til den vanlige søkerprosessen har Hilton, sammen med fem andre medarbeidere, oppsøkt folk.

– Jakten på de rette deltakerne har vært vanskelig. Vi har i år vært spesielt på jakt etter folk fra bygda, men vi har lett i storbyene også, sier Hilton, og legger til:

– I år dro vi også ut på en omfattende Norgesturné for å finne gode kandidater til programmet.

Fellestrekk

Hilton vil heller ikke si noe om årets «Big Brother»-overraskelser, men han lover det kommer til å bli mange.

– Jeg vil også si at årets deltakere er en overraskelse i seg selv. Én ting kan jeg avsløre, og det er at samtlige deltakere er utadvendte. Noen kanskje i større grad enn andre, sier han, og vil nødig gi fra seg mer avslørende informasjon.