Volvo S80
Volvo S80

Volvo S80 V8 AWD: Sjeldent råskinn til halv pris

Denne er Mr. Anonym - men japansk motor sikrer superkrefter.

Volvo S80 ga signaler om en ny designretning da den kom på markedet i 1998. Plutselig var kanter byttet ut med buer, og S80-ansiktet ble utgangspunktet for både V70 og S60.

Selv om du kunne få S80 med T6-motor med 272 hk, ble det aldri noen racerbil av den grunn. Komfort stod i høysetet - i T6 fikk du bare komfort i større fart.

Men så kom andre generasjon av S80. Fremdeles med komfort i høysetet - men med en skikkelig verstingmodell som fikk en V8-motor fra Yamaha under panseret. Den koster flesk - men om du kjøper den som bruktbil kan du spare mye.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om du skal kjøpe brukt S80

Kjapp til 100 km/t

4.4-literen plassert på tvers, skremmer fram 315 hk. For at ikke bilen skal gå rett av veien ved gasspågrad i første sving, har disse modellene firehjulstrekk.

Kreftene suges dermed i bakken - og sørger for et hyggelig skyv når høyrefoten brukes aktivt. 0-100 km/t tar 6,5 sekunder - og toppfarten er 250 km/t.

Ny kostet denne herligheten fort opp imot 1,5 millioner kroner med alt "nødvendig" utstyr. I den annonserte bilen betyr det blant annet doble og vannavisende ruter, justerbart understell, adaptiv cruise control, Dynaudio høytalersystem, navigasjon, telefon og avtagbart hengerfeste. Det du trenger - og litt til, med andre ord.

Nydelig seter og høyt nivå på sikkerheten "goes without saying" når du har Volvo.

LES OGSÅ: Test Volvo S80 DRIVe: Luksusbil til sparepris

Mr. Anonym

Volvo S80 med Yamaha-motor på 315 hk borger for rå ytelser.
Volvo S80 med Yamaha-motor på 315 hk borger for rå ytelser.

I serien "biler du trodde var trege, men som viste seg å være styggkjappe", eller "sleepers" som de også kalles, er S80-en virkelig blant toppkandidatene å regne.

Et V8-emblem i grillen, ett på bagasjelokket og to blanke enderør er eneste hint du får om at dette er helt verst.

Nå kan du få bilen til godt under halv pris. Km-standen på 87.000 er heller ikke urovekkende høy for en 2007-modell.

Selger opplyser at bilen ved blandet kjøring bruker 0,9 l/m på langkjøring, som faktisk er mer enn de offisielle tallene på 0,83. Fabrikkens tall på blandet kjøring er 1,19 l/m, mens du må regne med knappe to liter på mila ved bykjøring... Men til gjengjeld kan du ha det mer moro enn i biler som ser langt mer sporty ut!

Del med dine Facebook-venner

Volvo S80 interiør
Volvo S80 interiør

LES OGSÅ: Test: Volvo S80 D5 AWD