jan thomas
jan thomas

Jan Thomas: – Jeg veide 104 kilo!

Superstylisten har gått ned 13 kilo siden i fjor.

Jan Thomas Mørch Husby strålte på TV 2s høstlansering i Bergen.

Les også: Slik blir hele TV 2-høsten

Programlederen og stylisten, som til høsten er tilbake med «Happy Day» på TV 2, har nemlig gått ned hele 13 kilo siden i fjor.

– Jeg har trent veldig, veldig mye i sommer. Jeg ga rett og slett meg selv en to måneders «Happy Day» i sommer. Både jeg og Christopher gjorde det da vi var på ferie i Miami. Han gikk opp seks-syv kilo, og jeg gikk ned over ti, sier Jan Thomas fornøyd til «God kveld Norge».

MODELL: Jan Thomas var i mange år en populær fitnessmodell.
MODELL: Jan Thomas var i mange år en populær fitnessmodell.

– Nå veier jeg 91 kilo

Og Jan Thomas forteller at det kun er hardt arbeid som har hjulpet ham til å nå målene om en slankere kropp.

– Det har vært kosthold, disiplin og trening. Jeg har kuttet ut karbohydrater og levd veldig, veldig sunt, sier han.

Og:

– Jeg har vært på ferie, sovet mye og rett og slett bare fått tilbake selvdisiplinen. Jeg gjør sånt for alle andre, og så gikk det litt fort i svingene i fjor og jeg toppet 104 kilo. Og det var ikke akkurat fett, men jeg hadde lyst til å få tilbake den gamle kroppen min. Nå veier jeg 91 kilo. Men nå er det stopp, nå er det fint. Jeg er fornøyd, og dette er lett for meg å vedlikeholde. Det var gøy å se at jeg kunne gjøre det en gang til.

– Hvordan bestemte du deg?

– I fjor bar nok litt preg av at jeg jobbet sju dager i uken og jeg måtte ta et valg. Normalt trener jeg to timer om dagen. I fjor måtte jeg ta et valg igjen, for to timer ekstra hadde jeg ikke. Jeg spiste også veldig mye ekstra og et enormt tempo. Jeg trente vekter, og la på meg en masse muskler. Det er sikkert greit det, men det er ikke slik jeg trives best med å være. Så jeg gikk aktivt inn for å bli litt mindre.

TV 2-Davy raser mot utseendefokus: – Det Jan Thomas står for er avskyelig

Gøy å gå ned i vekt

Jan Thomas forteller at forholdet til ektemannen Christopher Mørch Husby er bedre enn noen gang, og at han virkelig har det godt om dagen.

– Jeg hadde det veldig gøy mens jeg trente og gikk ned i vekt. Christopher og jeg begynte å løpe sammen, vi trente sammen og fikk bare lov å være kjærester. Alt er bare «bliss», rett og slett.

– Hva er hemmeligheten?

– Jeg har ikke spist karbohydrater. Altså, noe har jeg fått i meg, men bare de gode og veldig lite. Jeg visste jeg hadde to måneder før maratonløpet jeg lever startet igjen, så da kjørte jeg disiplin som i gamle dager da jeg levde av kroppen min. Det har vært godt med ferie. Jeg var like fornøyd to dager etter at jeg reiste som to dager før jeg skulle hjem, og det betyr at jeg er uthvilt, sier han og legger til:

– Vi har det godt, hvem er det som går rundt med kjæresten sin på brystet? Vi er bare uforskammet happy, vi har det helt fantastisk. Vi er fine støttespilleren for hverandre, og når han ikke kan være med meg her i dag så er han med meg her, sier Jan Thomas, og tar seg på brystet og bildet av Christopher.