FINN DIN FAVORITT: Høstens skoletter er varierte og fargerike, fra treskovarianter til kilehæler, spisse tupper og flatforms. Se lenger ned i saken for priser og leverandører.
FINN DIN FAVORITT: Høstens skoletter er varierte og fargerike, fra treskovarianter til kilehæler, spisse tupper og flatforms. Se lenger ned i saken for priser og leverandører.

Sko: Skoletter du vil elske

Kilehæler, høye hæler, knallfarger og chunky hæler; finn din favoritt blant 22 par trendy skoletter.

Skoletten er supertrendy denne sesongen. Den Acne-inspirerte, sorte skoletten har regjert i motebildet siden i fjor høst, og nå får den selskap av en rekke andre varianter. Vi gir deg tipsene til hvordan du kan style de ulike skolettene i henhold til sesongens trender.

Høye hæler

Den høyhælte skoletten er som skapt til de vide, høylivede buksene vi ser mye av i høst. Buksene henter sin inspirasjon dels fra det glamorøse 70-tallet, dels fra 40-tallets Hollywood med den androgyne Marlene Dietrich i front. Style skolettene med de nevnte buksene, en kort topp og en kroppsnær blazer over, eller med kjole og kontrastfargede strømpebukser. På den måten holder du på den knallfargede trenden fra i sommer, men fører den samtidig inn i en kaldere sesong.

HØYE HÆLER:  Nederst f.v. skolett med stiletthæl (kr 559, Bianco),  knallrød snøreskolett (kr 1249, Penelope/Brandos.no)., plattåskolett i semsket skinn (kr 599, H&M) og mokkaskoletter med utskrådd hæl og netting (kr 699, H&M).
HØYE HÆLER: Nederst f.v. skolett med stiletthæl (kr 559, Bianco), knallrød snøreskolett (kr 1249, Penelope/Brandos.no)., plattåskolett i semsket skinn (kr 599, H&M) og mokkaskoletter med utskrådd hæl og netting (kr 699, H&M).

LES OGSÅ: De beste nettbutikkene for sko

Kilehæler og flatforms

Kilehælene har vi sett mye av de siste årene, og nå har de fått selskap av en flatere kompis. Begge disse sålene er behagelige å gå på, i tillegg til at de er praktiske på ujevnt underlag. Du slipper å sette fast hælen mellom brostein, og du unngår å snuble i fortauskanter.

Du styler dem med sigarettsmale bukser eller trendy strømpebukser og short suit. De ser også kule ut med en slank silhuett som du skaper med et smalt, langt skjørt, tank top og lang cardigan.

KILEHÆLER:  Øverst F.v.Skolett med snøring og remmer (kr 699, Eurosko), enkel skolett med strikk (kr 599, Eurosko), flatforms i semsket skinn (kr 799, Vagabond/Brandos.no), snøreskolett med gummisåle (kr 899, Eurosko) og brun skolett med fuskepelskant (kr 699, Eurosko).
KILEHÆLER: Øverst F.v.Skolett med snøring og remmer (kr 699, Eurosko), enkel skolett med strikk (kr 599, Eurosko), flatforms i semsket skinn (kr 799, Vagabond/Brandos.no), snøreskolett med gummisåle (kr 899, Eurosko) og brun skolett med fuskepelskant (kr 699, Eurosko).

Kraftige hæler

«Chunky» hæler er på full fart inn i motebildet. Til å begynne med vil du kanskje synes at de ser litt klumpete ut. Men med riktig styling er dette et kult tilfang til garderoben. Hent tilbake den kraftige formen i andre deler av tilbehøret, som en hatt eller et smykke. Et kraftig plastarmbånd, eller en stor trendy hatt a la Jodie Foster i filmen «Taxi Driver» balanserer de store hælene og sålen. Gjør resten av silhuetten smal, med trange slengbukser og en liten, kort topp, som også er veldig trendy denne sesongen.

CHUNKY: Nederst f.v. snøreskolett (kr 699, Eurosko), tresko-skolett med spenne (kr  2698, Swedish Hasbeens/Lille Vinkel Sko), skinnskolett med plattå og høy hæl (kr 1000, Bianco) og lilla, spiss skolett (kr 1099, Vagabond/Brandos.no).
CHUNKY: Nederst f.v. snøreskolett (kr 699, Eurosko), tresko-skolett med spenne (kr 2698, Swedish Hasbeens/Lille Vinkel Sko), skinnskolett med plattå og høy hæl (kr 1000, Bianco) og lilla, spiss skolett (kr 1099, Vagabond/Brandos.no).

Lavere hæler

For deg som setter stor pris på komfort, er det lett å finne skoletter å bli glad i denne høsten. Mykt skinn, lave såler og pelsdetaljer kan bidra til å gjøre høsten 2011 til den mest behagelige på lenge. Bruk sammen med jeans eller fotside kjoler og skjørt.

LAVERE HÆLER:  Øverst F.v. Acne-inspirert skinnskolett (kr 899, Eurosko), skolett med insatt strikk (kr 399, Din Sko), lav skolett med fuskepels (kr 499, Din Sko), boots med pelskant (kr 1699, Neosens/Logoshopping.no) og grå skolett med snøring (klr 899, Eurosko).
LAVERE HÆLER: Øverst F.v. Acne-inspirert skinnskolett (kr 899, Eurosko), skolett med insatt strikk (kr 399, Din Sko), lav skolett med fuskepels (kr 499, Din Sko), boots med pelskant (kr 1699, Neosens/Logoshopping.no) og grå skolett med snøring (klr 899, Eurosko).

LES OGSÅ: Slik skal du kle deg i høst

Spisse skoletter

Vil du virkelig skille deg ut i høst, kan du gå får de skyhøye, spisse skolettene. Her kommer du virkelig opp i høyden, samtidig som den spisse formen gir attitude og edge, for å si det på godt norsk.

Disse skolettene passer både til skjørt og bukser, men kommmer best til sin rett sammen med smale jeans eller mørke strømper og korte underdeler.

Denne artikkelen er skrevet av Kjersti Skar Staarvik.