Katrine Moholt og Yngvar Numme er klare for å presentere årets kjendiser i «Skal vi danse» hver lørdag denne høsten. (Foto: Bjørglie og Bergersen )
Katrine Moholt og Yngvar Numme er klare for å presentere årets kjendiser i «Skal vi danse» hver lørdag denne høsten. (Foto: Bjørglie og Bergersen )

Droppet pensjonistlivet for «Skal vi danse»

– Jeg tror det blir slitsomt for en gammel herre med bart, sier Yngar Numme.

I dag ble det klart at det er Yngvar Numme som skal lede høstens «Skal vi danse» med Katrine Moholt.

– Det blir en spennende jobb, spesielt siden det er sammen med Katrine. Vi har jo jobbet litt sammen på scenen før, og vi har veldig god kjemi. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig til dette, forteller han.

– Jeg syntes ikke du er så stygg

Katrine er like pen innvending som utvendig.

Numme syntes han og Katrine danner et fint par, og drar en eventyrlig parallell.

– Da jeg var medprogramleder på «Allsang på grensen», sa jeg til Katrine: «Nå er vi jo skjønnheten og udyret som er programledere, men jeg synes ikke du er så stygg, jeg», forteller Numme og ler.

Han legger ikke skjul på at hans makker er vakker.

– Jeg sier til folk at Katrine er like pen innvending som utvendig, for det er hun virkelig.

LES OGSÅ: Bli kjent med årets «Skal vi danse»-kjendiser

Var klar for pensjon

TV-veteranen var klar til å tre av fra arbeidslivet og innta pensjonisttilværelsen i utlandet da han fikk det store spørsmålet.

– Det er jo veldig moro å få tilbud om jobb det året du blir pensjonist. Det er det ikke alle som får, og det var ikke forventet. Jeg var i Spania da jeg fikk telefonen, og var midt i feiringen av at jeg akkurat hadde kjøpt et hus der. Så når jeg fikk tilbudet, så ble det en dobbelt så stor feiring, forteller han.

LES OGSÅ: Her møtes kjendisene for første gang

Slitsomt for en eldre herremann

Selv om Yngvar Numme har gjort flere programlederjobber tidligere, har han ikke gjort noe lignende med direktesending hver uke.

– Jeg tror det blir slitsomt for en gammel herre med bart.

Numme tror derimot at det morsomme aspektet ved jobben kommer til å veie kraftig opp, og han ser frem til en rytmisk høst. Selv har han planer om å stå mest mulig i ro.

– Mitt forhold til dans er dårlig, noe dansetalent er jeg nok neppe. Jeg har blitt koreografert på scenen da jeg var yngre, men jeg vil ikke kalle det dans. Jeg karakteriserer meg som Telemarks eneste bevegelige tømmerstokk.

LES OGSÅ: Høstens dommere er klare

Far mot sønn

Det blir fint med junior på fredag og senior på lørdag.

Selv om han slipper å konkurrere i dans, må Numme stride om seerne. Sønnen Thomas Numme skal lede «Senkveld» nok en sesong med høye seertall hver fredag, og far har ikke tenkt til å være noe dårligere.

– Jeg må holde han nede vet du, jeg må det. Neida, det blir bare gøy, vi har ikke noe konkurranse oss i mellom ennå i hvert fall. Det blir fint med junior på fredag og senior på lørdag, sier han.

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettsider.